Ţăranii nu mai au voie să crească mai mult de 5 PORCI în gospodării fără a se înregistra la Registrul Comerțului

pesta porcina africana
Sursa foto: DCNews

Schimbări importante pentru agricultorii români printr-un ordin al ministrului Petre Daea, publicat în Monitorul Oficial pe 18 martie 2019! Începând cu aceste noi reglementări, se interzice creşterea a mai mult de 5 capete de porci fără înregistrare și autorizare de la oficiul registrului comerțului, înregistrare în Sistemul național de identificare și înregistrare a animalelor și înregistrată sanitar-veterinare.

Practic, pentru a putea crește în gospodăriile individuale mai mult de cinci porci trebuie să ai firmă specializată pentru așa ceva.

Schimbări importante pentru agricultorii români printr-un ordin al ministrului Petre Daea, publicat în Monitorul Oficial pe 18 martie 2019! Începând cu aceste noi reglementări, se interzice creşterea a mai mult de 5 capete de porci fără înregistrare și autorizare de la oficiul registrului comerțului, înregistrare în Sistemul național de identificare și înregistrare a animalelor și înregistrată sanitar-veterinar.

Practic, pentru a putea crește în gospodăriile individuale mai mult de cinci porci trebuie să ai firmă specializată pentru așa ceva.

Anterior, era permis ca agricultorii să crească până la 20 de capete de porci fără a fi nevoiţi să se înregistreze oficial. (Ordinul în vigoare din 2017 poate fi consultat AICI

Acest ordin vine după ce România a fost confruntată anul trecut cu o epidemie gravă de pestă porcină africană care a dus la măsuri dure pentru agricultorii români, care au fost obligaţi să accepte decizia autorităţilor de a sacrifica animalele pentru a preveni răspândirea virusului.

În Europa, România este țara cu numărul cel mai mare de porci crescuți în gospodăriile individuale

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here