Petre Daea a deschis cea de-a treia acţiune de promovare a măsurilor din cadrul Programului Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime

Sursa foto: zf.ro

Joi, ministrul Petre Daea a deschis cea de-a treia acţiune de promovare a măsurilor din cadrul Programului Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime (POPAM), eveniment ce s-a desfăşurat la Iaşi, Hotel Capitol. Alături de ministrul Petre Daea s-au aflat directorul general al DGP AM POPAM, Ciceronis Cumpănăşoiu, precum şi experţi din cadrul Direcţiei Generale de Pescuit AM-POPAM.

În cadrul conferinţei au fost prezentate detalii privind măsurile lansate sau în curs de lansare şi principalele probleme cu care se confruntă beneficiarii în accesarea măsurilor şi s-a încercat identificarea unor soluţii în vederea îmbunătăţirii gradului de absorbţie a fondurilor în acest domeniu. 

În discursul său, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a asigurat reprezentanţii din domeniul pescuitului şi acvaculturii de toată susţinerea sa, lansând totodată un apel la coeziune şi comunicare.

În acelaşi timp, a atras atenţia asupra necesităţii vitale de a pune accent pe politica de resuscitare a resurselor piscicole. Ministrul Daea a reiterat interesul şi apropierea pe care autorităţile le manifestă faţă de problemele fermierilor, menţionând că este important ca aceştia să se bazeze pe sprijinul statal şi să împartăşească autorităţilor dificultăţile cu care se confruntă, pentru ca acestea să poată fi depăşite împreună.

Ministrul a declarat audienţei: ‘Dumneavoastră sunteţi oamenii care gestionaţi resursele şi valorificaţi o oglindă de apă a ţării, insuficient exploatată în interes privat şi de stat’. 

În încheiere, ministrul a subliniat faptul că principala prioritate în revitalizarea sectorului o reprezintă absorbţia tuturor sumelor puse la dispoziţie de Uniunea Europeană, afirmând: ‘Primul pas este să consumăm toţi banii, misiunea noastră este să ne organizăm şi să facem tot ce trebuie ca să luăm banii europeni, să îi introducem în proiecte şi să dezvoltăm şi acest sector atât de necesar şi de valoros pentru ţară’. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here