Nicolae Moga a demisionat de la conducerea Ministerului de Interne

Nicolae Moga
sursă foto: wikimedia.com

Nicolae Moga a demisionat de la șefia Ministerului de Interne, după șase zile de mandat, în contextul scandalului generat de crimele de la Caracal. 

Am decis să mă retrag din funcția de ministru al Afacerilor Interne. Am luat această hotărâre pentru a salva o parte din prestigiul puternic afectat al acestei instituții, în urma activității deficitare a unor angajați ai săi, care au fost destituiți sau urmează să fie sancționați. Retragerea din această demnitate trebuie să fie văzută ca un nou început pentru Minister. În cele șase zile în care am condus MAI, am dispus toate controalele posibile pentru identificarea vinovaților în cazul tragediei de la Caracal. Toate aceste cercetări vor continua. Am încredere în oamenii onești și profesioniști din Minister că vor reuși să ducă la bun sfârșit munca pe care am început-o împreună și le mulțumesc pentru colaborare. Îi mulțumesc doamnei prim-ministru pentru încredere și trebuie ca astfel de evenimente să nu mai fie posibile în viitor”, a declarat Nicolae Moga. 

Nicolae Moga trebuia să participe, marți, la ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării pentru a prezenta raportul Ministerului în cazul crimelor de la Caracal. 

Luni, în Comisia de Apărare a Camerei Deputaţilor, au avut loc audieri privind felul în care au intervenit autorităţilor în contextul tragediei de la Caracal.

La această şedinţă extraordinară au participat doar reprezentanţii Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, cei de la Poliţia Română sau de la Ministerul Afacerilor Interne neonorând invitaţia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here