Designerul de top Alexandra Popescu York își creează singură bijuteriile și accesoriile excentrice

Alexandra Popescu York este un designer complet. Așa cum casele de modă mari au toate gamele de produse care le completează ținutele și fac colecțiile un tot unitar, așa și pentru ea: bijuteriile sau, și mai bine, accesoriile sunt o continuare și o completare a viziunii sale artistice.

Creatoarea de modă româno-americană este singurul artist-designer din lume care, până la ora actuală, a prezentat simultan creaţii din categorii diferite: o colecţie de modă couture şi o expoziţie de pictură. Întotdeauna, picturile sunt realizate pe comandă, iar temele sunt foarte variate. A avut picturi reprezentând foarte multe locuri din lume. De pildă, un tablou mare poate fi vândut şi cu 30.000 de dolari. „Toate aceste picturi dau greutate unei colecţii, cu atât mai mult cu cât autenticitatea este din ce în ce mai rar întâlnită în lumea modei”, spune Alexandra Popescu York.

Vede arta ca pe un tot unitar. Este artist plastic, a studiat toate felurile de exprimare în artă vizuală: picture, grafică, sculptură și design vestimentar. Astfel că, se exprimă ca atare: le combină.

A ales designul vestimentar pentru că i se pare cel mai complex mod de a-și exprima viziunea. „Creația vestimentară are și culoare și volum și mișcare. I-aș spune: funcționalitate!”.

Atunci când creează o colecție, gândește întreg conceptul. Nu numai la haine, ci și la accesorii, la muzica ce acompaniază un show de modă, scenografie și filmul care se proiectează în fundalul showului de modă. Privește lucrurile în ansamblu, ca un tot unitar și apoi se concentrează pentru a efectua și cel mai mic detaliu.

Bijuteriile? Fac parte din modă. Uneori creatoarea aplică bijuterii chiar și pe haine.

De mică a învățat să facă bijuterii, în urma unor cursuri speciale de artă. „Avem 15-16 ani. Am învățat la niște cursuri speciale de Artă, cu mentorul meu, în afara cursurilor de la liceul de profil pe care îl urmam, în care profesorul meu preda și chiar făcea bijuterii. În ce consta? Aveam practic atelierul, ustensilele și materialele la dispoziție plus ghidarea mentorului meu. Am învățat practic sa fac bijuterii de aragonit cu malachite”, zâmbește, prin aduceri aminte, Alexandra Popescu York.

Alexandra Popescu-York pictează de la vârsta de trei ani și a studiat designul vestimentar și arta plastică la Universitatea de Arte din București.

Stabilită de peste zece ani în America, ea are un palmares impresionant de expoziții și show-uri de modă pe plan naţional și international.

Printre numeroasele recunoașteri care i s-au atribuit se numără si includerea in prezentarea Cei mai buni designeri al Couture Fashion Week primit în septembrie 2016 și includerea picturilor sale în Expoziția de artă la 70 de ani de aniversare a Națiunilor Unite în New York. De asemenea, Alexandra este singurul designer din lume care a participat timp de 10 sezoane consecutiv la Couture Fashion Week. Anul acesta, creațiile sale prezentate la Art Hearts Fashion au fost publicate în ediția chinezească a prestigioasei reviste Vogue.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here