Comenzile noi din industria prelucrătoare, in crestere cu 13,6%

Sursa foto: Radio Iași

În luna ianuarie 2019, comenzile noi din industria prelucrătoare, pe total (piaţa internă şi piaţa externă), în termeni nominali, au crescut atât față de luna precedentă cu 13,6% cât și faţă de luna corespunzătoare din anul precedent cu 7,9%, anunta Institutul National de Statistica (INS).

Comenzile noi din industria prelucrătoare, în luna ianuarie 2019, comparativ cu luna precedentă, au crecut cu 13,6%, ca urmare a creșterilor înregistrate în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+22,5%), industria bunurilor de capital (+17,0%), industria bunurilor intermediare (+8,0%) şi în industria bunurilor de uz curent (+6,8%).

Potrivit INS, comenzile noi din industria prelucrătoare, în luna ianuarie 2019, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, au crescut cu 7,9%, datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+16,1%), industria bunurilor intermediare (+8,7%) și în industria bunurilor de capital (+8,5%). Industria bunurilor de uz curent a scăzut cu 2,1 %.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here