Zilele următoare vin cu fenomene extreme în București

bucurestifm.ro

Meteorologii au emis o informare de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă de duminică, ora 15.00, până miercuri ora 09.00 dimineața. Vremea în cea mai mare parte a țării va fi caracterizată de averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. 

Aceste fenomene vor fi mai frecvente și mai intense în după-amiaza zilei de duminică (5 mai) și în noaptea de duminică spre luni (5/6 mai) în majoritatea regiunilor, iar în cursul zilelor de luni și marți (6 și 7 mai) îndeosebi în sudul, estul și centrul țării. 

Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp și izolat 40…60 l/mp, mai transmite ANM.. 

Vremea se va răci accentuat, luni (6 mai) în vestul și nordul țării, iar marți (7 mai) și în celelalte regiuni. 

La munte, începând din noaptea de luni spre marți (6/7 mai), precipitațiile vor fi mixte, iar la altitudini de peste 1800 m va ninge și vântul bate în rafale de 60 – 70 km/h, spulberând zăpada.

Nici Capitala nu va fi ferită de vremea rea. În următoarele trei zile, vor fi ploi torențiale, vijelii, fulgere și grindină, anunță meteorologii.

Din după-amiaza zilei de duminică 5 mai și până în dimineața zilei de 8 mai, se vor produce averse ce vor avea și caracter torențial, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie, descărcări electrice și grindină. Izolat se vor acumula peste 30…35 l/mp. 

În zilele de duminică (5 mai) și de luni (6 mai) temperatura maximă va fi de 21…23 de grade, iar luni dimineața se vor înregistra 12…13 grade. Vremea se va răci începând de marți, astfel încât dimineața se vor înregistra în jur de 10 grade, după-amiaza 11…13 grade, iar miercuri dimineața 6…7 grade.

VIA: b1

1 COMENTARIU

  1. THE WEATHER 32 ELIJAH TISHBITE 32. Din cauza ca sunt privat de somn din august 2015 si pana-n prezent si mi se continua „tratamentul”, voi schimba complet vremea in Romania. Lightning 16 Jesus Christ 16, LI.G.HT.N.I.NG. LI-Elijah, GN-Gene, HTI-Tishbite, NG-Gene. The gene of Jesus Christ and the gene of Elijah Tishbite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here