Viceguvernatorul BNR, Leonardo Badea: Tehnologia 5G ar putea fi declicul de dezvoltare a economiei

Leonardo Badea

Încetinirea creşterii economice şi a producţiei industriale este normală, în perioada actuală, consideră Leonardo Badea, noul viceguvernator al Băncii Naţionale a României (BNR). Aflat la seminarul EU-COFILE de la Sinaia, Badea a spus că, dacă ne referim la economia globală, aşa cum spun şi prognozele din ultimul timp, creşterea a încetinit, dar cu toate acestea, pieţele financiare manifestă optimism privind stabilitatea situaţiei globale.

Leonardo Badea a menţionat: „Exis­tă în economie momente în care se face un declic şi în care aşteptările economice se modifică, urmare a apariţiei unui fenomen. Acum este momentul ca inclusiv în cadrul producţiei indus­triale să se dezvolte şi să intre noua tehnologie. Tehnologia 5G reprezintă în acest moment principala provocare care ar putea să fie declicul de dezvoltare – acel impuls stimulativ pentru recreştere şi intrarea într-un nou ciclu de creştere (economică), inclusiv pentru producţia industrială”.

Domnia sa susţine că toate aceste lucruri vor trebui să intre într-o chestiune de ciclicitate, creşteri, descreşteri, revenire: „Dar acest impuls, de introducere de tehnologie nouă, de o creştere a productivităţii şi oferirea de servicii şi produse noi, inclusiv la nivelul producţiei industriale, reprezintă principala provocare pentru perioada următoare. Însemnând pe termen scurt şi mediu, nu pe termen lung”.

1 COMENTARIU

  1. Mai albit la p . Sau din c at faci bici . Astia de la BNR au o gramada de strategii economice din care pagubit a iesit tot timpul statul roman . Cand exportam armament si utilaje industriale nu aveam 5G si nici datorii , dar atunci si pe maturile de la BNR scria Made in Romania , acum cu declicul cad exportam doar busteni si grau iar in viitor gaz catre Ungaria cu ajutorul pretenului american , avem 40/ datorie si nu putem sta acasa sa muncim langa copii .
    Si marele economist o da cu declicul , ce sa mai vindem ca pamanrul este aproape vandut , padurile deasemenea acum Orban baci vinde parte din Hidroelectrica , din cauza ca rascumpara de la CEZ si Emel distributia , ha ha , pai mosule deaia ati vandut-o sa puteti rascumpara si vinde perle pe gunoi de grajd ?
    5G ne face curat si in casa , daca si numai daca dam licienta la americani . Romanul este capusat mai rau ca de fanarioti acum americaniotii ne mananca si din blid .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here