Unilever a început implementarea angajamentelor asumate pentru a putea prelua Betty Ice

Sursa foto: Romaniapress.com

Unilever a făcut primul pas în implementarea angajamentelor asumate faţă de Consiliul Concurenţei pentru a putea prelua Betty Ice şi a publicat lista locaţiilor din care companiile îşi vor retrage vitrinele frigorifice.

Conform unui comunicat al autorităţii de concurenţă, această listă poate fi consultată pe pagina www.consiliulconcurentei.ro.

Consiliul Concurentei a autorizat cu condiţii preluarea Betty Ice de către Unilever South Central Europe SA.

În cadrul analizei efectuate de Consiliul Concurenţei, au rezultat anumite îngrijorări concurenţiale legate de compatibilitatea operaţiunii de concentrare economică cu un mediu concurenţial normal pe piaţa naţională a producţiei şi comercializării îngheţatei de impuls (cornet şi pe băţ – n. r.), din cadrul segmentului de comerţ tradiţional.

Pentru a înlătura îngrijorările autorităţii de concurenţă, Unilever s-a angajat să retragă un număr de vitrine frigorifice amplasate în spaţiile partenerilor Unilever sau Betty Ice din segmentul comerţului tradiţional. În acest fel, concurenţii vor avea posibilitatea de a-şi amplasa propriile vitrine frigorifice în locaţiile respective, iar rezultatul acestor demersuri va fi reducerea cotei de piaţă combinată a Unilever şi Betty Ice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here