Unde îți construiești casa conform principiilor Feng Shui?

casa feng shui
Sursa foto: https://pixabay.com/photos/architecture-family-house-front-yard-1836070/

Construirea propriei case reprezintă unul dintre momentele foarte importante din viața fiecărui om. Decizia de a ridica o locuință vine la pachet cu foarte multe alegeri pe care trebuie să le faci, iar acestea trebuie să fie bazate pe o documentare prealabilă excelentă, pentru că investiția va fi una semnificativă. Vei investi atât resurse financiare, cât și timp și emoții, iar rezultatul trebuie să fie unul cât se poate de mulțumitor. Tocmai de aceea trebuie să acorzi o importanță deosebită și locului în care îți vei construi casa, iar un pas esențial în alegerea locului potrivit este efectuarea studiului geotehnic. Acesta este reprezentat de o documentație tehnică obligatorie, prin care se identifică terenurile care prezintă probleme ce ar putea afecta rezistența pe termen lung a clădirilor ce vor fi construite pe acea suprafață. Însă tot prin intermediul studiului geotehnic se pot identifica măsurile potrivite ce trebuie luate pentru utilizarea unor soluții potrivite de fundare, pentru particularitățile terenului respectiv. Chiar dacă poate suna birocratic, poți face un studiu geotehnic la preț avantajos și într-un timp destul de scurt. Acesta îți va permite să identifici măsura în care terenul ales se potrivește principiilor feng shui de poziționare a locuinței.

Ce este feng shui-ul și cum îți poate influența viața

În traducere “vântul și apa”, feng shui-ul se referă la o serie de principii potrivit cărora formele și mediul înconjurător pot influența în mod semnificativ starea de spirit a ființelor, iar oamenii ar trebui să tindă către armonizarea locurilor în care trăiesc. Atunci când vine vorba despre construirea și amenajarea unei locuințe, principiile feng shui indică acordarea unei foarte mari atenții terenului pe care aceasta va fi ridicată, dar și elementelor din mediul înconjurător și peisajului.

Analizează particularitățile zonei în care dorești să construiești

Pentru a te bucura de o locuință care să te facă să te simți împlinit și liniștit, este foarte importantă analiza terenului pe care vei construi. Urmărește măsura în care pământul îți transmite o stare pozitivă și gradul în care vegetația s-a dezvoltat pe acea suprafață. Un teren pe care se dezvoltă viața este unul bun de locuit, iar conform principiilor feng shui, este recomandat ca suprafața din spatele casei, fie că discutăm despre grădină sau despre curtea vecinilor, să fie la un nivel mai ridicat decât pământul pe care se află poziționată structura în care vei locui. Explicația constă în faptul că pământul are o formă de țestoasă, animal esențial în cultura feng shui, oferind protecție și siguranță locuinței. Cea mai rea variantă pe care o poți alege este aceea în care terenul pe care se află casa este la o altitudine mai ridicată decât cel din spatele ei, întrucât nu se va asigura o atmosferă care să creeze senzația de siguranță.

Poziționează corect casa pe teren

Potrivit principiilor feng shui, zonele casei ar trebui să fie poziționate astfel:

  • Partea din față – cunoscut drept spațiul phoenix, acest spațiu ar trebui să fie unul deschis, care să permită energiilor pozitive să se răspândească în toată casa
  • Partea din dreapta – spațiul dragon, zona din dreapta ar trebui să fie ușor mai ridicată decât stânga, pentru a asigura sprijin și prosperitate
  • Partea din stânga – spațiul tigru trebuie să fie mai jos decât zona din dreapta a casei
  • Spatele casei – această zonă se referă îndeosebi la curtea din spatele structurii, care ar trebui să fie la un nivel mai ridicat decât altitudinea suprafeței pe care este construită casa.

Forma terenului și apa

Când îți alegi terenul pe care îți vei construi locuința, este de preferat ca forma lui să fie ori dreptunghiulară, ori asemănătoare unui cerc. Aceste forme permit acumularea unor energii pozitive, spre deosebire de terenurile triunghiulare. Totodată, lasă mai mult spațiu în spatele casei decât în fața ei. Din punct de vedere al apelor, sunt de evitat terenurile în apropierea cărora se află lacuri mari. Excelente ar fi, în schimb, lacurile mici sau râurile care trec prin fața casei.

Așadar, pe lângă calitatea materialelor alese pentru construirea casei și dimensiunilor acesteia, foarte important pentru armonia căminului tău, conform principiilor feng shui, sunt forma terenului, apele din jur, măsura în care terenul este prietenos cu vegetația, dar și modul în care îți orientezi casa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here