Un nou studiu arată că majoritatea producătorilor exagerează când precizează durata bateriei laptopurilor

laptop baterie slaba

Un nou studiu arată că estimările făcute de producători în legătură cu durata bateriei la laptop, se potrivește foarte rar cu realitatea. Deși cei de la Apple sunt cel mai aproape de adevăr în ceea ce pretind, în cazul altor producători, modelele lor de laptop au resistat chiar cu câteva ore mai puțin decât au susținut aceștia.

Durata bateriei este unul din cele mai importante criterii atunci când îți cumperi un laptop, deoarece de asta va depinde măsura în care îl vei putea folosi fără a avea la îndemnă o sursă de curent la care să îl poți încărca. Este normal să te întrebi dacă poate dura suficient de mult pentru a nu trebui să fii permanent legat la o priză. Majoritatea laptopurilor de pe piață pretind că au o baterie care îți permite să faci asta, realitatea însă poate fi cu totul alta.

În testelele efectuate în cadrul acestui studiu, s-au studiat 67 modele diferite de laptopuri de la producători diverși precum Asus, Apple, Acer, HP, Dell, Lenovo sau Toshiba, unii din cei mai populari producători de laptopuri din lume. S-a descoperit că ceea ce au susținut cei de la Apple cu privire la durata de 10 ore a bateriei este adevărat, bateria rezistând chiar mai mult în unele cazuri. La polul opus, ceea ce au pretins cei de la Dell a fost mai puțin cu 4 ore, iar în cazul celor de la HP, bateria a rezistat mai puțin cu 5 ore.

În condițiile în care nu toți ne permitem un MacBook, ci mai degrabă un laptop a cărui baterie nu rezistă pe cât susține că o face, nu ne rămâne decât să învățăm ce putem face pentru a optimiza rezistența bateriei. Din fericire, online găsești multe resurse pentru a te informa în legătură cu ce poate să cauzeze o durată mică a bateriei. De exemplu, citește de aici despre cum influențează temperatura procesorului durata de viață a bateriei.

Iată câteva sugestii practice pentru ca bateria ta să reziste mai mult:

1.Asigură-te că sistemul de operare funcționează corespunzător


În mare, nu ar trebui să te confrunți cu multe probleme și erori atunci când ai instalată o variantă licențiată a unui sistem de operare. Chiar și în aceste cazuri însă, ar putea fi necesar să mai faci o instalare de Windows odată la câteva luni. Atunci când sistemul de operare funcționează fără erori, nu vei avea consumatori de energie de care să nu fii conștient în fundal.

2. Renunță la tot ce nu este necesar

Atunci când lucrezi departe de o sursă de energie electrică, renunță la tot ce nu este necesar din ceea ce rulează pe laptop. Asigură-te că funcțiile Bluetooth și WI-FI sunt dezactivate. De asemenea, verifică programele care rulează și oprește orice activitate consumă energie degeaba. Închide orice program de îndată ce nu îl mai folosești.

3. Fii zgârcit cu lumina și cumpără un cooler

Lumina și căldura sunt două elemente care consumă enorm din bateria laptopului. Verifică opțiunile de luminozitate din sistem și redu luminozitatea la minim atunci când este posibil. Alege un laptop cu ecran anti-glare care se comportă mai bine atunci când lucrezi afară.

De asemenea, o mare parte din energie este risipită prin căldură. Atunci când componentele laptopului se încing bateria se consumă mai repede. Faptul de a achiziționa un cooler poate ajuta la evitarea acestui lucru. Totuși, îl poți folosi în acest fel doar atunci când lucrezi acasă, deoarece este incomod să te plimbi cu cooler-ul după tine. Atunci când stai pe laptop este important să nu îi blochezi căile de ventilație, deci acesta trebuie să fie așezat mereu pe o suprafață dreaptă și tare, nu pe canapea sau plapumă.

Acum că ai descoperit și tu concluziile acestui studiu, sperăm că vei fi un cumpărător mai responsabil, și că vei putea să identifici mai bine laptopul care se potrivește nevilor tale. De asemenea, punând în aplicare sugestiile de mai sus, vei reuși să prelungești durata bateriei de la laptopul pe care îl ai deja. Dacă aceasta tot nu este suficientă, poți oricând să cumperi o baterie externă pentru laptop.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here