Un castel japonez vechi de aproape 600 de ani, distrus complet de flăcări

sursa foto: twitter si facebook

Un incendiu a distrus în totalitate un castel japonez vechi de aproximativ 600 de ani de pe Insula Okinawa, arată BBC, citat de b1.ro.

Castelul „Shuri” a fost construit iniţial în secolul al 14-lea, servind drept centru al puterii Regatului Ryukyu.

Incendiul a izbucnit după miezul nopţii, cuprinzând rapid structura de lemn a castelului.

„E doar un schelet. Sunt şocat”, a declarat un martor.

„Cauza incendiului nu a fost încă determinată, însă o alarmă a companiei de securitate a pornit pe la 2:30 dimineaţa. A început la templul principal şi se pare că se extinde rapid la toate structurile principale… Pompierii încă se luptă cu incendiul”, au precizat autorităţile locale.

Castelul fusese complet restaurat în 1992, zona în care se află a fost desemnată parc naţional, iar în anul 2000 a fost inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Nu este, însă, prima oară când castelul este distrus de foc, episoade similare mai având loc, ultimul în 1945, în timpul Bătăliei pentru Okinawa dintre forţele imperiale japoneze şi cele americane. Atunci, soldaţii japonezi săpaseră tuneluri pe sub castel, forţând artileria americană să îl bombardeze timp de trei zile.

1 COMENTARIU

  1. JAPONIA 15 Dumnezeu 15, JA.PO.NIA. JA-Jar, PO-Pom, NIA-Ani. Anii jarului de la pomul Lui Dumnezeu (2004-2070). Definitia cereasca se refera la trunchiul de pom al mesei mele din Casa Raiului, care reprezinta un Ent, un copac vorbitor din Padurea fermecata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here