Traian Băsescu, despre construcția tronsonului de autostradă Comarnic-Brașov: A fost o șpagă mascată dată unei companii

Sursa foto: romaniatv.net

Fostul președinte Traian Băsescu a explicat, vineri, într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”Se întâmplă acum”, de ce România nu are autostrăzi. Totul, în contextul în care fenomenul #şîeu a cuprins toată ţara. Sute de angajaţi din România și-au oprit activitatea, vineri, timp de 15 minute, pentru a atrage atenţia că ţara nu are autostrăzi. 

Băsescu a ținut să le dea o replică celor care l-au acuzat că a spus, în anii 90, că România nu are nevoie de autostrăzi. 

”V-aș ruga să puneți pe oricine spune că Băsescu a spus că nu ne trebuie autostrăzi să dea citatul. Afirmația pe care eu am făcut-o în 1997, când România era în încetare de plăți și nu avea finanțări externe a fost și aceea după ce s-au făcut măsurători împreună cu banca Europeană de Investiții (BEI) și s-a constatat că la acea vreme nu aveam un nivel de trafic care să justifice alocarea de credite de la BEI. Asta a fost părerea experților BEI, pe care ei îi chemasem pentru că declanșasem cu ei tot programul de reabilitare a drumurilor naționale existente. În 2000, am obținut o finanțare pentru autostrada București-Cernavodă. La momentul respectiv, formularea mea a fost «nu avem trafic de autostradă»”, a spus fostul președinte. 

Senatorul PMP a ținut să precizeze și că, abia din 2007, odată cu intrarea în UE, România a avut acces la fonduri pentru construirea de autostrăzi. 

”Sunt 30 de ani, dar România a putut să finanțeze autostrăzi abia din 2007, deci sloganul că de 30 de ani nu ne face nimeni autostrăzi este fără acoperire din punctul de vedere al resurselor. Abia din 2007, când am avut bani de la Uniunea Europeană, să construim autostrăzi pe banii UE, din acel moment devine crimă întârzierea programului pe autostrăzi. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here