Top 5 sfaturi pentru motivarea angajatilor tai!

motivarea angajatilor 5 sfaturi

In zilele noastre, motivarea angajatilor este o mare problema pentru cei mai multi manageri. Nu mai este de ajuns oferta salariala competitiva, ci oamenii simt nevoia de mult mai mult. De aceea, un manager interesat de motivarea lor si, implicit, de pastrarea aceleiasi echipe pe o perioada lunga de timp, trebuie sa faca tot ce ii sta in putinta.

In cazul in care si tu ai nevoie de sfaturi pentru motivarea subordonatilor, citeste-le pe cele de mai jos, intrucat fiecare te va ajuta in acest scop!

Iata cum poti sa iti motivezi angajatii:

1. Ofera-le cea mai buna aparatura

Fara indoiala, dispozitivele necesare pentru desfasurarea activitatilor de zi cu zi trebuie sa fie dintre cele mai bune. De aceea, este necesar sa stii cand un calculator sau un laptop trebuie inlocuit, pentru a nu crea frustari unui angajat. Sigur, si consumabilele puse la dispozitia lor trebuie sa fie de buna calitate, pentru ca le poate influenta munca. De exemplu, foloseste cartuse originale pentru imprimanta pentru a creste viteza printarii, dar si a productivitatii.

2. Pune-le la dispozitie programe pentru facilitarea muncii

Apoi, un alt aspect important pentru angajat este dificultatea cu care isi desfasoara activitatile. Bineinteles, pentru ca eficienta sa fie crescuta, iar frustarile minime, trebuie sa ai in vedere solutiile software de pe ItDepot, in functie de domeniul in care activezi. De exemplu, gasesti pe site-ul indicat solutii pentru optimizarea stocurilor, pentru logistica, pentru relatia cu clientii, pentru echipa de vanzari. Indiferent de ce vei alege, fii sigur ca rezultatele vor fi vizibile!

3. Organizeaza sedinte saptamanale

Cu toate ca par o pierdere de timp, sedintele saptamanale te vor ajuta sa afli care sunt situatiile neplacute pe care le-au intampinat subordonatii tai si ce poti face pentru a le usura treaba. Sigur, atitudinea ta trebuie sa fie una pozitiva si sa nu inchei niciodata o sedinta tipand, ci incercand sa motivezi persoanele demoralizate.

4. Creeaza-le un spatiu de relaxare

Un spatiu de relaxare va oferi oamenilor din echipa ta prilejul sa socializeze, sa se cunoasca mai bine, lucruri care vor duce la inchegarea echipei. Astfel, pentru ca team building-urile pot fi destul de costisitoare, mai ales cand ai o echipa mare, incearca sa amenajezi un spatiu in care angajatii sa poata lua masa, sa isi bea cafeaua sau sa se relaxeze cu ajutorul unor jocuri.

5. Program flexibil

Unul dintre cele mai importante aspecte care motiveaza orice angajat este programul flexibil. De aceea, in masura in care este posibil, ofera-le posibilitatea de a veni intre anumite ore, pentru a avea timp sa isi rezolve si lucrurile personale. O sa vezi cat de motivati vor fi in terminarea task-urilor daca vor sti ca pleaca mai devreme, intrucat au venit de dimineata. In acest mod, vor fi scapat si de traficul matinal aglomerat, care le poate strica ziua!

Asadar, daca vrei sa iti mentii angajatii motivati, tine cont de sfaturile de mai sus si pune-le in aplicare cat mai curand!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here