Top 3 avantaje ale unui carlig de remorcare

masina cu remorca
Sursa foto: https://pixabay.com/photos/satellite-caravan-auto-trabbi-2092539/

In vacante sau in viata de zi cu zi, masina este aliatul nostru in drumul spre birou, acasa sau cumparaturi. Si pentru ca vorbim de multe ore petrecute la volan, cu siguranta orice sofer are nevoie de o multume de accesorii de confort, dar si utile pentru autovehiculul sau.

Printre cele mai importante accesorii utile de masina se numara si carligul de remorcare, fie el unul fix, demontabil sau semidemontabil.

Iata 3 avantaje pe care ti le ofera unul dintre carligele de remorcare:

Ideal pentru o vacanta cu rulota

Desi este un trend la inceput de drum in Romania, vacanta cu rulota este populara mai ales in randul celor pasionati de calatorii in natura. Astfel, un model din gama de carlige remorcare te poate ajuta sa iti asiguri rulota pana la destinatie.

1.Remorcare ATV-uri si biciclete

Carligele de remorcare iti permit amplasarea unor accesorii pentru transportul bicicletelor, a unui ATV sau chiar a unei barci de mici dimensiuni. Astfel, alegand un carlig de remorcare potrivit, poti lega la masina orice accesorii de transport, in deplina siguranta.

De asemenea, poti adauga si un atas, in care sa remorchezi chiar si mobila veche sau alte electrocasnice mari care, in mod normal, nu pot incapea in automobil, iar transportul lor cu o duba te costa prea mult.

2. Te salveaza de la coliziuni

Cu siguranta stii momentele unei coliziuni in lant, mai ales daca mergi mult cu masina. In acest caz, un carlig de remorcare te poate salva de la o avarie serioasa. In plus, acesta mai are rolul de a reduce si din socul accidentului, astfel incat pasagerii sa nu fie zdruncinati prea tare.

3.Ce ar mai trebui sa stii despre un carlig de remorcare?

In magazinele de acceorii auto precum autogedal.ro vei gasi trei tipuri de carlige de remorcare, fiecare cu avantajele sale.

Spre exemplu, un carlig semidemontabil este ideal daca masina nu vine, din fabrica, cu unul deja instalat. Acesta se monteaza si se demonteaza extrem de usor, prin desfacerea a doar doua suruburi, iar pentru asta poti sa folosesti o cheie fixa, o cheie inelara sau o cheie tubulara. Un asemenea carlig este si destul de ieftin.

La fel de cunoscut este si carligul de remorcare demontabil automat cu maneta/baioneta, cu principalul avantaj ca atunci cand se doreste montajul sau demontajul nu sunt necesare chei sau alte unelte, ci doar activarea manetei de eliberare. In cazul de fata, preturile sunt si mai mari.

O alta modalitate pentru remorcare este reprezentata de carligul demontabil vertical cu cheie, mult mai sigur si dotat cu sistem antifurt.

Cuiul acestuia se poate monta sau elibera cu o cheie de tip lacat care vine la pachet cu carligul, in dublu exemplar chiar. Acest tip de carlig este putin mai scump, insa este si cel mai indicat.

Alege un carlig de remorcare potrivit nevoilor tale si bucura-te de vacante cat mai placute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here