STUDIU: Consumul controlat de cannabis previne imbatranirea creierului

Consumul controlat de cannabis

Exista culturi in care consumul de cannabis este vazut in moduri la care nici nu te-ai gandit. De exemplu, in unele zone de pe glob, oamenii cu varste mai inaintate folosesc cannabis-ul pentru a putea transmite mai departe cunostintele si experientele acumulate in viata. Acesta poate fi doar un mit insa, cu siguranta, are o doza de adevar la origini. De curand, o echipa profesionista de cercetatori a descoperit faptul ca, administrat in doze controlate, cannabis-ul previne imbatranirea creierului si, datorita proprietatilor acestei plante, ajuta totodata la invatare si memorarea mai usoara a informatiilor.

Cannabis-ul a fost folosit in scopuri diverse de-a lungul timpului, fiind legalizat si in Romania, pentru uz medical.

Acest studiu arata faptul ca, consumul regulat de cannabis nu are acelasi efect asupra persoanelor tinere, insa poate inbunatati considerabil memoria persoanelor mai in varsta.  Experimentul a fost repetat de mai multe ori, avand acelasi efect intens, de fiecare data.

Echipa lui Andreas Zimmer studiaza de mult timp efectul endocannabinoid asupra mamiferelor, care poate sa modifice si sa regleze, in acelasi timp, modul in care organismul raspunde la stres. THC-ul, substanta uleioasa regasita in cannabis are proprietatea de a diminua depresia, de a calma si de a linisti psihicul. De aceea, aceasta substanta a fost folosita de-a lungul timpului ca un antidepresiv.

Desi aceasta planta nu s-a legalizat pentru consum in Romania, poti procura seminte alese din magazinul Seeds Mafia, un magazin care comercializeaza seminte de cannabis, intr-o gama larga de soiuri. Totodata, achizitionarea acestora este perfect legala.

Conform studiilor, cannabis-ul poate sa inlocuiasca 5 tipuri de medicamente, chiar si cele destinate durerilor cronice. Studiile arata ca, persoanele cu varste de pana la 40 de ani au sanse mai mari sa absoarba in organism substantele benefice din cannabis, in locul administrarii altor medicamente prescrise de medici. Iata care sunt cele 5 medicamente care pot fi inlocuite cu substanta minune din cannabis, THC-ul:

1.    Vicodin (analgezic)

2.    Xanax (medicament anti-anxietate)

3.    ADDERALL (stimulant)

4.    Ambien (medicament pentru insomnie)

5.    ZOLOFT (antidepresiv)

Recent, s-au efectuat diverse teste pe oameni, ale caror rezultate nu au fost deloc surprinzatoare.

Studiile pe animale au aratat, in timp, faptul ca THC-ul prezinta efecte foarte benefice asupra creierului. Mai apoi, specialistii au descoperit faptul aceasta substanta poate sa protejeze persoanele dependente de alcool de leziuni cerebrale. Mai mult de atat, cu un microdozaj bine controlat, aceasta substanta exceleaza in tratarea depresiei, anxietatii si calmarea durerii.

Dincolo de mituri si diverse mistificari, cannabis-ul si-a castigat intaietate, in urma studiilor si testelor efectuate de catre specialisti, in ultimii ani. Desi THC-ul este o substanta interzisa in multe locuri de pe glob, inclusiv in Romania, acesta este folosit adesea in scopuri medicale si se poate elibera pe baza de reteta, de catre un medic specialist. In alte locuri, aceasta a fost legalizata insa ramane, in continuare, ilegala la nivel federal.

In comparatie cu alte tipuri de droguri legale, precum alcoolul, cannabis-ul este mult mai putin periculos si, in ciuda miturilor existente, acesta prezinta proprietati extrem de benefice pentru organism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here