Standurile româneşti, la prestigiosul târg AGRITEQ din QATAR

Sursa foto: smilefm.ro

În perioada 19 – 22 martie, se desfăşoară cea de a 7-a ediţie a expoziţiei internaţionale Agriteq, din Doha, eveniment organizat de Ministerul Municipalităţii şi Mediului din Qatar, al cărui obiectiv principal este acela de a reuni la un loc actori din agricultură, piscicultură, irigaţii, mediu, echipamente agricole moderne şi tehnologie.  În total, la târg, sunt prezente 140 de firme agricole din 51 de tări. La actuala ediţie, România este reprezentată de 14 companii de profil.

Alături de oamenii de afaceri participanţi la expoziţia Agriteq, s-a aflat, la invitaţia organizatorilor, ministrul Petre Daea, care a avut o întrevedere cu omologul său, ministrul Municipalităţii şi Mediului din Qatar, Abdullah bin Abdulaziz Al Subaie, prilej cu care au analizat modalităţi concrete de cooperare între cele două ţări. În cadrul turului expoziţional, ministrul Petre Daea i-a prezentat omologului său produsele româneşti, acestea fiind apreciate în mod deosebit pentru gust şi autenticitate.

De asemenea, mulţi vizitatori au arătat interes pentru degustarea preparatelor româneşti, aceştia fiind încântaţi atât de modul de prezentare, dar mai ales de savoarea acestora. În zilele următoare, se aşteaptă încheierea unor înţelegeri concrete de colaborare între firmele româneşti participante şi oamenii de afaceri, vizitatori ai expoziţiei.

În anul 2018 prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a efectuat o vizită oficială în Statul Qatar, la Doha, prilej cu care s-a semnat, în data de 6 noiembrie 2018, Memorandumul de Înţelegere privind cooperarea în domeniul agriculturii între Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale din România (MADR) şi Ministerul Municipalităţii şi Mediului din Statul Qatar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here