Sorina Pintea, întrebată de numărul medicilor fără studii care activează în România: „Nu ştiu şi mă pune pe gânduri”. Ce soluţii vor fi luate după cazul falsului chirurg italian

Sursa foto: ziuaconstanta.ro

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a comentat, în direct pentru B1TV, scandalul italianului care a operat pacienți de la mai multe clinici din Capitală, deşi în realitatea nu este medic, dar clinicile l-au lăsat fără a avea documente care să îi ateste cunoştinţele în domeniu.

„Este imposibil sau pare aproape imposibil, dar se pare că omul a fost crezut pe cuvânt. De dimineaţă de când a explodat subiectul am luat legătura cu diverse clinici şi mi-au spus că au fost vizitate şi ele de acest domn, dar că întotdeauna spunea că va aduce ulterior documentele, dar unele nu l-au crezut pe cuvânt şi atunci a renunţat la colaborarea cu dânşii, alţii l-au crezut”, a declarat Sorina Pintea în emisiunea „Se întâmplă acum”, moderată de Tudor Barbu.

Ministrul a recunoscut că nu ştie câte astfel de cazuri de falşi medici mai pot fi întâlnite în sistemul medical din România.

„Nu ştiu şi în acest moment aceste practici mă pun pe gânduri. Primul pas pentru a accede în meseria din medic pentru un străin este să vină la Ministerul Sănătăţii cu o diploma, pe care Ministerul Sănătăţii o recunoaşte”, a arătat Sorina Pintea.

Oficialii urmează acum să identifice mai multe soluţii şi să ia măsuri pentru a rezolva problema cauzată de acest medic fals care a fost lăsat să opereze în România.

„Eu personal voi face tot ce trebuie legal, am început cu Direcţia de Sănătate Publică unde o funcţionară a dat un cod de parafă fără documente. Mai departe, la spitale lucrurile se complică. Va trebui să intre în scenă şi Colegiul Medicilor, pentru că vreau să precizez că nici Colegiul Medicilor şi nici Ministerul Sănătăţii nu şi-au dat girul asupra acestui personaj, dar va trebui să colaborăm şi să găsim soluţii. Clinicile sunt responsabile faţă de pacienţi. În acest moment identificăm pacienţii la nivelul ministerului, cei care au trecut prin mâinile acestui pseudomedic”, a precizat ministrul Sănătăţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here