Serbia: a șasea săptămână de manifestații antiguvernamentale

fr.news.yahoo.com

Mii de cetățeni sârbi au manifestat din nou sâmbătă, 12 ianuarie, în apărarea libertății presei și pentru încetarea atacurilor la adresa opoziției.

Peste 12.000 de persoane, relatează corespondentul RFI la Belgrad, au ieșit din nou în stradă pentru a respinge politica președintelui Aleksandar Vucici și a guvernului Serbiei. De fapt, reamintește corespondentul citat, astfel de proteste au avut loc în toate zilele de sâmbătă din ultimele șase săptămâni. Mii de cetățeni se reunesc de acum în fiecare sâmbătă, în centrul Belgradului, furioși împotriva regimului actual din Serbia. Contestațiile au fost declanșate după ce un opozant al președintelui Vucici, Borko Stefanovic, a fost agresat cu bare de fier.

Sâmbătă, la fel ca în sâmbetele anterioare, manifestanții au cerut demisia ministrului de Interne și apariția în presa proguvernamentală a unor informații necenzurate referitoare la manifestațiile ce au loc în ultima lună și jumătate la Belgrad. O noutate ce contrazice afirmațiile guvernului că astfel de manifestaţii au loc doar în capitală este anunțul potrivit căruia, în ultimele zile ale săptămânii trecute, manifestații similare au început și în alte nouă orașe ale țării. La Belgrad circulă informația potrivit căreia președintele Vucici pregătește un contra-miting în ziua de 17 ianuarie. Corespondentul RFI este de părere că mișcarea de protest începută în Serbia nu are totuși anvergura necesară pentru a pune deocamdată în pericol regimul Vucici.

Maria Capitaine
Corespondent la Strasbourg
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. SERBIA 15 Dumnezeu 15; SE.R.B.IA. SE.B.-Sabie, R.IA.-Rai. Sabie din Rai. Sabia mea grecească din Casa Raiului în care stau, cumpărată de la Omnia și fabricată în China.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here