Scandalul american ajunge și în România

Sursă foto: cnn.com

Avocatul lui Donald Trump, Rudy Giuliani, anunță o serie de dezvăluiri despre Joe Biden, adversarul democrat al liderului de la Casa Albă. Giuliani avertizează că ar urma să iasă la iveală afaceri necurate ale lui Biden, iar în acest context menționează și România. 

”Eu nici n-apuc să închei o propoziție. Sunt contrazis imediat. Ia uitați-vă la un interviu cu oamenii lui Biden sau cu unul dintre lacheii democraților, ei primesc un sfert de oră pentru un răspuns. Și ei spun prostii, gen Hunter Biden nu e de vină, punct. Eu sunt contrazis la un minut după ce am deschis gura. Eu n-apuc să spun nimic. Motivul pentru care nu mă vor în direct este că ei știu ceva despre care voi nu vorbiți. Eu am totul aici.(…) Avem multe dezvăluiri. Încă n-am ajuns la România. Stați să vedeți când ajungem la România. Uitați ce mă preocupă: omul e un escroc, un mare escroc și și-a bătut joc de Statele Unite”, a declarat Rudy Giuliani la Fox News.

Dosarele referitoare la grupul de gaze naturale Burisma, unde a lucrat o perioadă fiul lui Joe Biden, vor fi reexaminate de Parchetul ucrainean. Anunțul a fost făcut vineri, în contextul în care președintele american Donald Trump este suspectat că a făcut presiuni în Ucraina pentru eliminarea rivalului său democrat, Joe Biden, informează AFP.

Cu toate că liderul de la Casa Albă este bănuit că a cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden, Donald Trump continuă să facă demersuri în sensul anchetării celor doi.

Astfel, președintele american a cerut și Chinei să-i investigheze pe Joe Biden și pe fiul său, potrivit Deutsche Welle.

Liderul american este acuzat că, în timpul unei convorbiri telefonice cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, ar fi făcut presiuni pentru deschiderea unei anchete care săl vizeze pe fiul lui Joe Biden. După apariția acestor informații, democrații americani au deschis o investigație privind destituirea președintelui american. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here