Sărbătorim împreună „Caravana Marii Uniri”

centenar 3

Joi, 29 noiembrie, Centrul Naţional de Cultură a Romilor – Romano Kher în parteneriat cu Secretariatul General al Guvernului şi cu sprijinul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, Agenţiei de Dezvoltare Comunitară „Împreună” şi a Asociaţiei Partida Romilor „Pro-Europa”, a organizat un concert extraordinar în cadrul proiectului cultural „Caravana Marii Uniri”. Evenimentul a avut loc în sala ,,Aula” a Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale.

În deschiderea spectacolului a cântat, tânara şi talentata interpretă de etnie romă, Doiniţa Ioniţă.

Protagoniştii Concertului Extraordinar susţinut de Orchestra „Romano Kher” sunt prestigioşii instumentişti Giani Lincan la ţambal, alături de acordeonistul Emy Drăgoi. Acesti au fost acompaniati pe scena de Ansamblul de dansuri tradiţionale romane „Roma Fest” şi Ansamblul de dansuri ucrainene ,,Cervona Kalena „.

Ca un element de noutate în arta spectacolului de muzică şi dans, publicul l-a a urmărit şi pe Eugen Raportoru, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, care a surprins în cadrul acestui moment artistic, corzile de emoţii ale oamenilor de pe scenă.

Andreea Andrei
Redactor-sef / Doctor în Științe Politice
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here