Sanitas, protest la Ministerul Sănătăţii: ,,Nu trebuie să te joci cu sănătatea pacienţilor sau să îți bați joc de cei care oferă sănătate”

Sursa foto: republikaNEWS

Medicii se revoltă împotriva OUG 114. Membri ai Federaţiei Sanitas protestează, miercuri dimineaţa, în faţa Ministerului Sănătăţii, nemulţumiţi de efectele Taxei pe lăcomie, dar şi ale Legii 153/2017 asupra celor care activează în domeniul sănătăţii, asistenţei sociale şi medicinei şcolare, conform agerpres.ro

Sindicaliști din Harghita, Cluj, Brăila, timiș, Hunedoara, Arad, Constanța, Bacău și Iași au ajuns la București pentru a trage un semnal guvernanților. Aceștia spun că un miting de amploare va avea loc în aprilie.

 „Stop discriminărilor! Peste 90% din personalul sistemului sanitar e supus unei forme de discriminare privind veniturile, faţă de alţi colegi”, spun sindicaliștii.

„Rămâne stabilit un miting uriaş în aprilie, indiferent de dată. Şi apoi, dacă lucrurile stau tot aşa, facem grevă. Grevă, pentru că vrem să facem Parlamentul să înţeleagă că nu trebuie să te joci cu sănătatea pacienţilor, a oamenilor, şi să nu îţi baţi joc de cei care trebuie să ofere sănătate – bună, rea, cum o consideră unii, ea trebuie oferită tuturor. Dacă vom avea un miting în 9 aprilie şi comunicarea va rămâne la fel de proastă şi dialogul social va fi la fel de prost, sigur ajungem la grevă generală”, a afirmat Leonard Bărăscu, preşedintele Federaţiei Sanitas.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here