S-a lansat programul rabla pentru electrocasnice

rabla electrocasnice
Sursa foto: b1

Ministerul Mediului a lansat astăzi cea de-a doua ediţie a Programului RABLA pentru electrocasnice, la sediul Rematholding din Ariceştii Rahtivani, judeţul Prahova. 

Începând de vineri, 24 mai 2019, persoanele fizice se pot înscrie prin intermediul aplicaţiei electronice pe pagina web a Administraţiei Fondului pentru Mediu https://solicitant.afm.ro/PF/.

Finanţarea se va acorda sub formă de vouchere, pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, după cum urmează:
a) 200 lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A++;
b) 300 lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A+++;
c) 300 lei pentru maşini de spălat vase cu eficienţa energetică A++;
d) 400 lei pentru maşini de spălat vase cu eficienţa energetică A+++;
e) 400 lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţa energetică la răcire (A+++/ A++);
f) 300 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţa energetică A++; 
g) 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţa energetică A+++.
h) 200 lei pentru televizoare cu eficienţa energetică A şi A+;
i) 400 lei pentru televizoare cu eficienţa energetică A++ şi A+++.

Un element de noutate al Programul din acest an îl reprezintă posibilitatea modificării, de către solicitant, a informaţiilor introduse eronat (cu excepţia CNP), prin utilizarea codului unic de accesare a înscrierii, până în momentul semnării contractului de finanţare. 

Altă noutate pentru această sesiune este posibilitatea de a modifica eficien?a energetică a unui echipament aprobat, doar de la o clasă superioară la o clasă inferioară, până în momentul utilizării voucherului, cu modificarea sumei aferente fiecărei categorii de echipament.

Persoana fizică beneficiază de valoarea unui voucher la achiziţionarea unui EEE eligibil, în schimbul predării unui DEEE echivalent, cu excepţia maşinilor de spălat vase care vor putea fi achiziţionate la schimb cu oricare alt electrocasnic din program (frigider, televizor, aer condiţionat, maşină de spălat rufe).

Schimbul se face în sistem 1:1, la adresa menţionată de solicitant, iar predarea echipamentului vechi se va face în momentul livrării celui nou-achiziţionat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here