Reuniunea şefilor serviciilor fitosanitare din statele membre

ANF reuniune
sursă foto: businessagricol.ro

Recent, la Bruxelles, s-a desfăşurat ultima reuniune a şefilor serviciilor fitosanitare din statele membre ale Uniunii Europene (COPHs), prezidată de Autoritatea Naţională Fitosanitară (ANF), în contextul preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Agenda reuniunii a cuprins subiecte importante pentru sectorul fitosanitar european, precum raportul celei de-a 14-a reuniuni a Comisiei pentru Măsuri Fitosanitare care a avut loc la Roma în luna aprilie 2019, stadiul legislaţiei terţiare pentru punerea în aplicare a Regulamentului privind Sănătatea Plantelor (UE) nr. 2031/2016 şi a Regulamentului Controale Oficiale (UE) nr. 625/2017. 

De asemenea, în cadrul întâlnirii, a fost prezentat şi raportul de evaluare a subgrupurilor de lucru din cadrul grupului pentru sănătatea plantelor Roosendaal. Totodată, delegaţiile au avut posibilitatea să afle programul şi priorităţile preşedinţiei finlandeze, care va prezida grupurile de lucru începând cu a doua parte a acestui an.

Această reuniune este ultima din întâlnirile din sectorul fitosanitar programate să aibă loc pe perioada exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene în primul semestru al anului 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here