Reduceri DRASTICE de personal: Volkswagen va renunța la aproape 7.000 de oameni

Sursa foto: MotorAuthority

Volkswagen anunță reduceri drastice de personal! Efectivele mărcii se vor mișcora cu 5-7 mii de oameni până în anul 2023, prin plecări voluntare sau pensionări, planul fiind ca marca să ajungă la economii anuale de 5,9 miliarde de euro, potrivit AFP preluată de hotnews.ro.

Publicația notează că Volkswagen trebuie să ia măsuri, fiindcă vrea să-și crească marja de profit și să poată finanța uriașul plan de electrificare a gamei care înseamnă investiții de 44 miliarde euro pentru tot grupul și prevede lansarea a 70 de modele.

Vestea vine în contextul în care, în octombrie 2018, Herbert Diess, șeful Volkswagen, anunța că propunerile stricte de reducere a emisiilor de CO2 pun în pericol 100.000 de locuri de muncă la companie, în condițiile în care construcția unei mașini electrice presupune un efort cu mai puțini oameni.

Așadar, unele uzine germane vor fi convertite în mari unități de producție pentru mașini electrice, dar vor fi însoțite și de reduceri ale numărului de angajați. Și la furnizorii de componente vor fi reduceri fiindcă mașinile electrice au mai puține componente decât cele convenționale.

Problema locurilor de muncă a fost mereu scoasă în față de industrie. Aproximativ 75.000 de angajați și-ar putea pierde locurile de muncă în industria auto germană până în 2030 dacă se vor îndeplini previziunile care arată că atunci, în parcul auto german mașinile electrice vor reprezenta 25%, iar cele hibride 15%, arăta un studiu din iunie al Institutului Frauenhofer. 

Un motor electric are nevoie de un număr de piese cu 20% mai mic decât unul pe benzină, iar pentru producția aceluiași număr de motoare, cele electrice au nevoie de mai puțin de jumătate din numărul de angajați.

În Germania 800.000 de oameni lucrează în sectorul auto, dar studiul se referă la fabricația de motoare. Cum motoarele pentru mașinile electrice sunt mult mai puțin complexe și au număr mic de piese, pentru fabricarea lor este nevoie de mult mai puțini oameni. Este nevoie de 3.990 de oameni pentru fabricarea a un milion de motoare, în timp ce 1.840 de oameni pot fabrica anual un milion de motoare pentru mașini electrice. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here