Protestele lucrătorilor din penitenciare au încetat

Proteste SNLP | sursă foto: radioconstanta.ro

Sindicatul National al Lucratorilor de Penitenciare (SNLP) impreuna cu Federatia Sindicatelor din Sistemul Penitenciar (FSSP), reprezentand 9.000 de membri de sindicat din totalul de 13.000 de salariati din sistemul penitenciar, anunta suspendarea protestelor din penitenciare declansate in luna mai 2019.

Decizia de suspendare a actiunilor de protest este motivata de faptul ca, ulterior mitingului de la Penitenciarul Giurgiu incheiat pe 20 mai 2019 la ora 14,00 presedintii SNLP si FSSP au primit o invitatie de participare la o intalnire pentru dezbaterea revendicarilor, respectiv a prioritatilor sistemului penitenciar, la Guvernul Romaniei, intalnirea fiind setata pentru data de 22 mai 2019 ora 12,00 (ora exacta a intalnirii este in curs de confirmare).

Reprezentantii SNLP adauga „Ministrul justitiei Ana Birchall avand totodata calitatea de viceprim-ministru in Guvernul Romaniei, a transmis un mesaj de sustinere pentru personalul din penitenciare, aratand preocupare pentru rezolvarea revendicarilor noastre si consideram ca organizarea intalnirii de la sediul guvernului din data de 22 mai 2019, este un prim semn pozitiv pe aceasta linie. Pe cale de consecinta si raspunsul nostru este pe aceeasi frecventa, scopul fiind rezolvarea problemelor prin dialog si nu alimentarea cu orice pret a conflictului.”

Astfel, SNLP-FSSP anunta suspendarea mitingurilor planificate in perioada 22-31 mai 2019. In cazul in care rezultatul negocierilor nu va fi unul favorabil, iar revendicarile nu se vor solutiona, actiunile vor fi  reluate, noul calendar de proteste urmand sa fie facut public.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here