Producția industrială în luna iulie 2019

Preturile-productiei-industriale-din-Romania--in-crestere-in-luna-iunie
Sursa foto: Business24.ro

În luna iulie 2019, producţia industrială a crescut faţă de luna precedentă cu 2,9% ca serie brută şi a scăzut cu 3,3% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a scăzut cu 3,0% ca serie brută şi cu 6,4% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

În perioada 1.I – 31.VII.2019, comparativ cu perioada 1.I – 31.VII.2018, producţia industrială a scăzut atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 0,9%, respectiv cu 1,4%.

În luna iulie 2019, producţia industrială (serie brută) a fost mai mare faţă de luna precedentă cu 2,9%. Industria prelucrătoare a crescut cu 3,7%, iar industria extractivă și producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au scăzut cu 1,3%, respectiv cu 1,1%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mică faţă de luna precedentă cu 3,3%, din cauza scăderilor înregistrate în cele trei sectoare industriale: producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-6,2%), industria extractivă (-3,6%) și industria prelucrătoare (-2,2%).

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 3,0%, ca efect al scăderilor din industria extractivă (-7,4%), producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-4,8%) și industria prelucrătoare (-2,5%).

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 6,4%, din cauza scăderilor industriei extractive (-7,4%), producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-4,7%) și industriei prelucrătoare (-4,4%).

În perioada 1.I – 31.VII.2019, comparativ cu perioada 1.I – 31.VII.2018, producţia industrială (serie brută) a fost mai mică cu 0,9%, ca urmare a scăderilor înregistrate în cele trei sectoare industriale: industria extractivă (-1,5%), producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-1,1%) și industria prelucrătoare(-0,8%).

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I – 31.VII.2019, comparativ cu perioada 1.I – 31.VII.2018, a scăzut cu 1,4%, din cauza scăderilor înregistrate de industria extractivă (-1,5%), producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-1,2%) și industria prelucrătoare (-0,8%).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here