Procurorul Augustin Lazar, usor de pensionat

Sursa foto: RTV.net

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul de eliberare din funcţie a procurorului general Augustin Lazăr după ce acesta a cerut pensionare, iar CSM a dat aviz pozitiv.

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 19 aprilie a.c., decretul privind eliberarea din funcția de procuror a domnului Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție, la data de 27 aprilie 2019 – pensionare”, se arată într-un comunicat al Administrației prezidențiale.

Această decizie vine în momentul în care Augustin Lazăr se află în mijlocul unui scandal după ce a ieşit la iveală faptul că din calitatea de procuror delegat la Comisia de liberare condiţionată a Penitenciarului Aiud  a refuzat eliberarea mai multor deţinuţi politici, prin care şi Iulius Filip.

Mandatul lui Augustin Lazăr în fruntea Parchetului General urmează să se încheie pe 27 aprilie. 

Augustin Lazăr a candidat pentru un nou mandat în fruntea Parchetului General, dar ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a respins toate cele patru candidaturi şi a decis să reia procedura.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here