Primăria Slatina l-a dat în judecată pe Vâlcov pentru recuperarea a 1,6 milioane euro

teren aleea oltului slatina
sursă foto: captură Google Maps

Primăria Slatina, condusă de Emil Moț, l-a dat în judecată pentru a recupera peste 1,6 milioane de euro pierduți de instituție în urma unei afaceri păguboase cu terenul de 55.000 mp din Aleea Oltului, iniţiată şi girată de Vâlcov în timpul primului său mandat de primar, scrie Olt-Alert.

Procesul a fost deschis după ce Camera de Conturi Olt a constatat existența acestui prejudiciu și a cerut primăriei recuperarea banilor.

Pe lângă Darius Vâlcov, Primăria i-a chemat în instanță și pe 20 de foști consilieri locali, dar și pe actualul secretar al instituției, Ion Mihai Idita, precum și pe șefa Serviciului Juridic, Mihaela Otincelescu.

Procesul a fost înregistrat recent pe rolul Tribunalului Olt, după ce, în 2015, Primăria Slatina a fost nevoită să plătească, din banii contribuabililor, câteva milioane de euro firmei KFP Aphrodite SRL, în contul creanţei pe care aceasta o avea de recuperat în urma păguboasei afaceri cu terenul de 55.000 mp din Aleea Oltului, iniţiată şi girată de fostul primar al municipiului-reşedinţă de judeţ Darius Vâlcov, în timpul primului său mandat de primar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here