Prima livrare a sistemelor de rachete rusești S-400 ajunge în Turcia săptămâna viitoare

blacknews.ro

Primul sistem de apărare rusesc, S-400, pe care Ankara l-a achiziționat, va ajunge în Turcia săptămâna viitoare, a anunțat Haberturk. Washingtonul a declarat că sancțiunile vor fi aplicate din momentul în care bateriile cu artilerie vor ajunge pe teritoriul aliatului NATO.

Prima livrare va fi efectuată prin intermediul a două avioane de marfă de la o bază aeriană militară rusă, a declarat Haberturk fără să citeze o sursă. De asemenea, o echipă tehnică rusă este așteptată până luni, în Turcia, pentru a asista și supraveghea instalarea sistemului.

Turcia și SUA se află în contradicție asupra deciziei Ankarei de a cumpăra sistemul de apărare rusesc S-400, despre care Washingtonul spune că nu este compatibil cu standardele NATO și mai mult decât atât, ar compromite aeronavele F-35 ale SUA pe care Turcia le poate construi și, de asemenea, intenționează să le cumpere.

SUA au inițiat, în mod oficial, eliminarea Turciei din programul pentru F-35, realizat de Lockheed Martin Corp. Acest fapt, corelat cu sancționarea Turciei, ar fi una dintre cele mai semnificative rupturi din istoria recentă în relația dintre cele două națiuni.

1 COMENTARIU

  1. Romani,in loc sa achizitioneze avioanele F16 de la portughezi ,mai bine cumparau rachetele S400 de la rusi. Un singur sistem de aparare face cat 50 de avioane F16.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here