Podul Constanţa din Băneasa va fi reabilitat

Podul Constanța

Primarul Capitalei, Ministrul Transporturilor şi directorul general al Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA au semnat un protocol de colaborare pentru reabilitarea unor obiective de infrastructură din Capitală, printre care se numără şi podul Constanţa.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a declarat: „vom da zilele următoare ordin de începere a lucrărilor de punere în siguranţă a podului Constanţa, obiectiv de infrastructură aflat într-o stare de degradare avansată. Vom începe cu partea de suprastructură, iar apoi vom putea începe lucrările de modernizare a podului. Termenul de finalizare este de 2-3 luni, şi se va lucra în special în timpul nopţii, pentru a nu afecta traficul rutier”.

Primăria a reiterat solicitarea către ministerul Transporturilor de a modifica orarul trenurilor care traversează Bucureştiul, îndeosebi în zona de Nord, şi care, în prezent, creează importante blocaje în trafic.

Rezolvarea acestei situaţii este cu atât mai stringentă cu cât Primăria Capitalei desfăşoară în prezent lucrări de supralărgire a Sos. Fabrica de Glucoză şi va demara anul acesta lucrări la alte pasaje rutiere, Doamna Ghica şi Andronache, iar măsura modificării orarului trenurilor care tranzitează Capitala trebuie luată până în luna septembrie când, odată cu începerea şcolilor, traficul rutier se va aglomera.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here