Pintea, despre apa din București: Nivelul clorului e în limitele admise

Sursa foto: ziuaconstanta.ro

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat că au fost prelevate 14 probe din apa distribuită sectoarelor 4, 5 și 6, iar clorul e în limitele admise. Totuși, încă sunt așteptate rezultatele probelor microbiologice, așa că Ministerul recomandă în continuare prudență.

Pintea a precizat că au fost persoane care au avut reacții alergice sau crize de astm după ce au folosit apa de la robinet. În consecință, Ministerul pe care îl conduce a avut dreptate să recomande prudență în consumul de apă.

Comunicarea s-a făcut pentru că supraveghem sănătatea publică. Nu vrem să intrăm în polemică cu nimeni. Avem un singur scop: sănătatea populației. Vom informa populația de fiecare dată și nu vom ține cont că sunt discuții și polemici. E anormal să convii asupra unui comunicat? Nu! Trebuie comunicată realitatea.

Au fost 14 probe prelevate din sectoarele 4, 5 și 6, iar clorul e în limitele admise.

Până avem rezultalele probelor microbiologice, având în vedere gustul de metal, recomandăm categoric prudență. Deci rămâne la latitudinea fiecăruia, dar noi recomandăm prudență.

Mai sunt încă rezultate de laborator care trebuie să iasă, deci ”prudență” este cuvântul de ordine. Recomandările rămân”, a insistat Ministrul Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here