Piața imobiliară din România dă semne de prăbușire

Sursa foto: ecaseonline.ro

Vânzările de locuințe au scăzut drastic în mai multe orașe din țară, iar în unele locuri s-au vândut cu 50% mai puține imobile față de aceeași perioadă a anului trecut. La finalul lunii septembrie încă mai erau bănci care acceptau dosare pentru programul Prima Casă, deși anul trecut în august fondurile erau deja terminate. Asta deși în 2017 volumul construcțiilor rezidențiale a crescut cu circa 70%, informează Digi24.

Dezvoltatorii au pus scăderea vânzărilor din august pe seama concediilor și se așteaptau la o revenire a acestora pe luna septembrie. Piața, însă, și-a continuat căderea. Astfel, în cele două luni, vânzările de locuințe au scăzut cu 30% în toată țara.

Numărul caselor, terenurilor și apartamentelor care au făcut obiectul contractelor de vânzare cumpărare la nivel național în octombrie 2018 este cu peste 9.000 mai mic față de aceeași perioadă a anului trecut.

1 COMENTARIU

  1. Eu cred ca nu este o scădere reala preturile nefiind cu mult mai mari ca la Paris iar sa fim seriosi salariile in Romania sunt peste media Europeana . Coreland cu natalitatea din ce in ce mai mare , in perspectiva o familie ce astăzi se înghesuie într-un ap de 2 camere împreună cu parintii si bunicii vor trebui sa opteze intre o suprafata mai confortabila si conditiile de azi. Toate aceste blufuri de substanta corelat cu venirea in tara a muncitorilor indieni , vietnamezi , laos etc vor forta proprietarii sa mărească prețurile împotriva vointei lor . Cererea si oferta într-o ec de piata sunt sfinte si in Romania de 30 de ani avem plăcerea sa trăim dupa aceste legi in care structurili de securitate nu au nici un amestec , si de acea merge totul perfect .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here