Pensionarii sunt în recesiune

pensionari
sursă foto: psnews.ro

Pensia medie lunară (determinată luând în calcul sumele pentru pensiile tuturor categoriilor de pensionari – de asigurări sociale, invaliditate, urmaș etc.- plătite de casele de pensii) a fost de 1.227 lei în primul trimestru din 2019, în creṣtere cu 0,3% faṭă de trimestrul precedent.

Pensia medie de asigurări sociale de stat a fost de 1.181 lei, iar raportul dintre pensia medie nominală netă de asigurări sociale de stat pentru limită de vârstă cu stagiu complet de cotizare (fără impozit ṣi contribuṭia de asigurări sociale de sănătate) şi câştigul salarial mediu net a fost de 47,8% (comparativ cu 50,7% în trimestrul precedent).

Numărul mediu de pensionari a fost de 5.180.000 persoane, în scădere cu 17.000 persoane faţă de trimestrul precedent; numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat a fost de 4.680.000 persoane, în scădere cu 8.000 persoane faṭă de trimestrul precedent.

Trimestrul I 2019 comparativ cu trimestrul I 2018

Comparativ cu trimestrul I al anului precedent numărul mediu de pensionari a scăzut cu 43 mii persoane, iar cel al categoriei aparținând asigurărilor sociale de stat a scăzut cu 6 mii persoane.

Pensia medie lunară și pensia medie de asigurări sociale de stat au crescut comparativ cu același trimestru al anului precedent, cu 9,4% și respectiv cu 10,2%.

Trimestrul I 2019 comparativ cu trimestrul IV 2018

Numărul mediu de pensionari a fost în scădere cu 17 mii persoane faţă de trimestrul precedent, în timp ce numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat a scăzut cu 8 mii persoane.

Pensia medie lunară ṣi pensia medie de asigurări sociale de stat a crescut faṭă de trimestrul precedent, cu 0,3% ṣi respectiv cu 0,1%.

1 COMENTARIU

  1. – ….. In cei 30 de ani de economie libera ar fi trebuit ca pensiile si salariile sa fie de bun simt, dar nu sunt, pentru ca sunt prea multi pungasi, escroci, cocotati in varful piramidei.
    Romania este o tara frumoasa si manoasa, dar este condusa prost (de fapt, furata). Sa te mai miri, sa te mai intrebi, de ce milioane de romani o parasesc !?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here