OUG pentru programul „Timişoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2021”

Guvernul Romaniei
Guvernul României | sursă foto: bucurestifm.ro

Guvernul a adoptat o Ordonanţă de Urgenţă privind stabilirea unor măsuri organizatorice şi financiare pentru susţinerea desfăşurării Programului cultural naţional „Timişoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2021”.

Ordonanţa reglementează modul de organizare, desfăşurare şi finanţare a Programului „Timişoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2021”, ca program cultural naţional. Se stabileşte, astfel, un mecanism care să asigure susţinerea finaciară a programului cultural, atât în ceea ce priveşte finanţarea nerambursabilă alocată de Guvern, cât şi cea alocată de către autorităţile administraţiei publice locale.

Odată cu intrarea în vigoare a acestui act normativ, începe implementarea efectivă a proiectelor din dosarul de candidatură, în special a proiectelor de infrastructură culturală şi urbană care trebuie finalizate până la sfârşitul anului 2022.

Pentru implementarea programului „Timişoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2021” s-au alocat credite de angajament, pentru perioada 2019-2022, în cuantum de 52.900.000 lei.

„Timişoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2021”

În competiţia naţională organizată în anul 2015 au participat 14 oraşe din România pentru acordarea titlului de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021. În urma etapei de selecţie finală, juriul a recomandat ca oraşul Timişoara să fie nominalizat la titlul CEaC pe baza dosarului său de candidatură. Acest dosar reprezintă contractul de facto între Comisia Europeană, autorităţile naţionale, locale şi Asociaţia care implementează programul cultural al CEaC.

Potrivit dosarului de candidatură, responsabilitatea implementării programului cultural multianual pentru Timişoara CEaC 2021 şi gestionarea bugetului cheltuielilor operaţionale revine exclusiv Asociaţiei Timişoara – Capitală Europeană a Culturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here