„Otello”, în regia lui Giancarlo del Monaco, pe scena Operei Naţionale Bucureşti în luna martie

Sursa foto: GoldenPlec

Opera Naţională Bucureşti prezintă vineri, incepând cu ora 18:30 spectacolul „Otello” de Giuseppe Verdi. Regia artistică, decorul şi luminile poartă semnătura maestrului Giancarlo del Monaco, costumele sunt realizate de Stella del Monaco. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Alberto Veronesi – invitat. Corul Operei Naţionale Bucureşti a fost pregătit de către Daniel Jinga.

Publicul spectator o va putea urmări pe soprana Lăcrimioara Cristescu în rolul Desdemona, în calitate de invitată pe prima scenă lirică a ţării.

Creaţia verdiană a reprezentat prin excelenţă o împletire perfectă a artei dramatice cu muzica. De-a lungul secolelor, „Otello” s-a dovedit a fi o capodoperă care s-a evidenţiat nu doar prin simbolurile filosofice, ci şi prin trăirile tulburătoare şi puternice ale personajelor, din punct de vedere teatral.

Regizorul Giancarlo del Monaco, despre montarea de pe scena Operei Naţionale Bucureşti: „Eu fac o cercetare minimalistă scenografică, în sensul că spaţiile nu mai sunt definite de un realism primitiv care reprezintă Ciprul, care poate reprezenta Veneţia şi tot ceea ce este ; e o cercetare care vrea să se sublimeze şi să se înalţe în inima personajelor, lucru mult mai important decât faptul de a nara o poveste. Este necesar să povestim situaţii umane, situaţii foarte dificile, complicate, ca gelozia, rasismul, răul, binele… Spre exemplu, răul şi binele se confruntă în această operă între Desdemona şi Iago, de acord ? Otello este o victimă, o victimă a răului; chiar şi Desdemona este o victimă a răului,dar confruntarea dintre bine şi rău este reprezentată de Iago-Desdemona. În această confruntare, eu vreau să centrez atenţia publicului pe acţiunea scenică şi pe dramă, mai mult, pe psiho-drama acestei poveşti.”

Biletele se găsesc pe tickets.operanb.ro şi la casa de bilete a Operei Naţionale Bucureşti (program luni – duminică între orele 10:00 – 13:00 şi 14:00 – 19:00).

Următoarea reprezentaţie va avea loc vineri, 10 mai, începând cu ora 18:30.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here