Orban: Funcția publică este politizată într-o manieră total inacceptabilă

demisie-orban-ceruta-in-pnl-285737
Sursa foto: B1

Ludovic Orban, președintele PNL, consideră că adoptarea prin Ordonanță de Urgență a Codului administrativ este dedicată „baronilor” PSD și reprezintă un „jaf național”, motiv pentru care liberalii vor sesiza Avocatul Poporului pentru a-i cere să sesizeze acest act normativ la Curtea Constituțională a României, potrivit Agerpres.

„Cu numai câteva zile înainte de Congresul PSD, Guvernul Dăncilă a adoptat prin ordonanţă de urgenţă, sfidând voinţa exprimată de români în 26 mai la referendum, un Cod administrativ cu dedicaţie pentru liniştea baronimii PSD-iste. Mesajul dat de români a fost acela de a nu mai fi adoptate ordonanţe de urgenţă a căror constituţionalitate nu poate fi verificată în timp util prin sesizarea altor autorităţi în afară de Avocatul Poporului. Or, Guvernul Dăncilă a procedat exact împotriva votului exercitat de români, batjocorind voinţa poporului într-un mod nepermis. Codul administrativ, în forma adoptată prin ordonanţă de urgenţă, reprezintă un jaf naţional şi un mod jenant în care actualul prim-ministru îşi face campanie în interiorul PSD printr-un act de iresponsabilitate. (…) Partidul Naţional Liberal se va adresa Avocatului Poporului pentru a-i cere sesizarea Curţii Constituţionale asupra acestui act normativ, care presupune o complexitate aparte şi nu justifică în niciun fel promovarea prin ordonanţă de urgenţă”, a spus Ludovic Orban.

Președintele PNL a explicat că, prin acest act normativ, funcția publică „este politizată într-o manieră cu totul inacceptabilă”.

„Concomitent, este politizată într-o manieră cu totul inacceptabilă funcţia publică, urmărindu-se consolidarea unui aparat birocratic obedient, care să fie predispus la abuz şi la perpetuarea năravurilor unor baroni roşii”, a adăugat acesta.

1 COMENTARIU

  1. „Concomitent, este politizată într-o manieră cu totul inacceptabilă funcţia publică, urmărindu-se consolidarea unui aparat birocratic obedient, care să fie predispus la abuz şi la perpetuarea năravurilor unor baroni…”.
    ….. Dar, de 30 de ani toti au facut la fel, fie ca au fost fesenisti, democrati, liberali, ori incrancenatii taranisti (mai putin Coposu – de ar mai fi trait, PNTCD ar fi fost in frunte).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here