Numărul victimelor exploziilor din Sri Lanka a atins 290 de morți

cdn.cnn.com

Bilanțul victimelor atacurilor din Sri Lanka a ajuns la 290 de morţi după ce mai multe explozii s-au produs în biserici şi hoteluri de lux din ţară în duminica Paştelui catolic, scrie news.ro, citând BBC.

UPDATE: Danezul miliardar de retail Anders Holch Povlsen, și-a pierdut duminică trei copii în atacurile din Sri Lanka, potrivit purtătorului de cuvânt al companiei sale. Povlsen este proprietarul Bestseller, o companie de îmbrăcăminte din Danemarca, precum și cel mai mare acționar în retailerul online, Asos .

„Putem confirma că Anders a pierdut trei copii în atac”, a declarat pentru CNN, Jesper Stubkier, directorul de comunicare al Bestseller. Acesta a refuzat să ofere mai multe informații, invocând nevoia de a respecta confidențialitatea familiei.

Presa daneză a raportat că Holch Povlsen se afla în Sri Lanka împreună cu familia sa în vacanță. El și soția sa, Anne, sunt printre cei mai mari proprietari din Scoția, informează CNN.

Poliţia a informat că au fost arestate 24 de persoane în legătură cu atacul, însă guvernul nu a identificat deocamdată atacatorii.

În jur de 500 de persoane sunt rănite şi zeci de cetăţeni străini se află printre cei decedaţi. Sri Lanka este în stare de şoc după atacuri, cele mai grave violenţe de la încheierea războiului civil în 2009.

Există informaţii conform cărora accesul la reţelele sociale a fost restricţionat pentru a opri valul de dezinformări. Servicii precum Whatsapp sau Facebook nu sunt disponibile pentru multe persoane.

Primele explozii au avut loc la ora locală 08:45 (04:15 ora României), oamenii informând cu privire la şase explozii în intervale scurte de timp.

Trei biserici din Negombo, Batticaloa şi în districtul Kochchikade din Colombo au fost vizate în timpul slujbei de Paşte iar alte trei explozii au avut loc la hotelurile Shangri-La, Kingsbury şi Cinnamon Grand din capitala ţării. În timp ce poliţia îi căuta pe cei responsabili, au avut loc alte două explozii, informează news.ro.

La o conferinţă de presă de duminică seara, premierul Ranil Wickremesinghe a vorbit despre zvonurile conform cărora oficialii ştiau de dinainte de atacuri.

„Trebuie să vedem de ce nu au fost luate măsurile de precauţie potrivite. Nici eu şi nici miniştrii nu au fost informaţi. Deocamdată prioritatea este să găsim atacatorii”, a declarat el.

Majoritatea celor ucişi sunt cetăţeni din Sri Lanka însă Ministerul Afacerilor Externe a informat că 36 de cetăţeni străini se află printre cei decedaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here