Noua ambasadoare a Chinei a sosit la București. Jiang Yu: „China și România s-au respectat reciproc și s-au tratat cu egalitate”

Sursa foto: china-embassy.org

Jiang Yu a sosit la București pentru a-și începe mandatul de ambasador al Chinei în România. Într-un mesaj postat pe site-ul ambasadei, Jiang Yu a descris cele două țări ca fiind parteneri adevărați.

“În decursul celor 70 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice, China și România s-au respectat reciproc și s-au tratat cu egalitate, iar relațiile bilaterale cunosc o tendinţă de dezvoltare continuă în noua eră”, a subliniat ambasadoarea. De altfel, ea și-a manifestat încrederea că relația China-România va trece la un nivel superior.

Jiang Yu a intrat în 1987 în Administrația pentru Deservirea Corpului Diplomatic, subordonată Ministerului de Externe, informează chinaro.ro.

În 1992, a fost trimisă la Misiunea Permanentă a Chinei pe lângă Organizaţia Naţiunilor Unite, iar din 2002 a început să lucreze în Oficiul Comisarului MAE la HKSAR, în calitate de consilier. În 2006 a fost numită în funcția de director general adjunct al Departamentului de Informații, devenind totodată și purtătoare de cuvânt a ministerului. În 2012, s-a întors la Hong Kong în calitate de Comisar adjunct al Oficiul Comisarului MAE la HKSAR, iar în 2015, a fost numită ambasadoare extraordinară şi plenipotenţiară a Chinei în Albania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here