MAE salută progresele anchetei penale cu privire la prăbușirea zborului MH-17

stirileprotv.ro

Ministerul Afacerilor Externe salută progresele semnificative realizate în ancheta coordonată de Echipa Comună de Anchetă (Joint Investigation Team/JIT) cu privire la doborârea zborului MH17, în estul Ucrainei în timp ce efectua cursa Amsterdam – Kuala Lumpur.

La bordul aeronavei se aflau 298 de persoane care şi-au pierdut viaţa (283 de pasageri şi 15 membri ai echipajului).  În acest tragic incident aviatic şi-a pierdut viaţa şi un cetăţean care deţinea şi cetăţenia română.

Progresele, îregistrate în anchetă, s-au concretizat prin anunțarea, la 19 iunie, de către Parchetul General olandez a demarării acțiunii penale împotriva a patru suspecți.

Aceste dezvoltări marchează o nouă etapă în instrumentalizarea unui caz extrem de dificil și cu puternic impact emoțional. Ministerul Afacerilor Externe subliniază importanța cooperării pentru clarificarea circumstanţelor prăbuşirii aeronavei MH-17 și aducerea în fața justiției a celor responsabili, în conformitate cu prevederile rezoluţiei Consiliului de Securitate 2166 din 2014.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează, de asemenea, susţinerea pentru desfăşurarea procedurilor penale pe teritoriul Olandei și tragerea la răspundere a persoanelor responsabile în conformitate cu legislaţia olandeză.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here