Niciun rezultat după prima rundă a negocierilor dintre Parlamentul European și Consiliu UE privind șeful Parchetului European. Când s-ar putea afla soarta Codruței Kovesi

Sursa foto: Realitatea.net

Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene nu au ajuns la un acord după prima rundă a negocierilor privind viictorul președinte al Parchetului European, funcție pe care ar putea să o obțină fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, informează G4 Media, citând surse europene.  

Oficialii europeni se vor reuni într-o nouă rundă de negocieri pe 27 martie. 

Candidații rămași în cursă pentru funcția de procuror-șef european sunt Laura Codruța Kovesi și francezul Francois Bohnert. 

Pe de o parte, Kovesi s-a clasat pe primul loc la votul din comisiile LIBE (justiție, libertăți civile și afaceri interne) și CONT (control bugetar) din Parlamentul European

În schimb, Bohnert a primit majoritatea voturilor din partea ambasadorilor statelor membre UE din COREPER.

După ce Parlamentul European și Consiliul UE vor ajunge la o înțelegere, numele viitorului procuror-șef european va fi votat în PE, însă va fi vorba despre o formalitate.

Între timp, în România, Laura Codruța Kovesi a fost pusă sub învinuire într-un al doilea dosar. Fosta șefă a DNA este acuzată că a condus un grup infracțional organizat în interiorul  Direcției Naționale Anticorupție. 
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here