Nadeem Ilahi, reprezentantul FMI pentru România și Bulgaria

ilahi
sursă foto: staticflickr.com

Începând cu 1 septembrie 2019, România și Bulgaria vor fi coordonate de către Biroul Reprezentanței Regionale a Fondului Monetar Internațional (FMI) pentru Europa Centrală și de Est cu sediul central la Varșovia, Polonia.

Nadeem Ilahi, în prezent șeful biroului din Varșovia, va coordona birourile din București și Sofia, care rămân deschise.

Urmare incheierii mandatului, fostul șef Hajdenberg se reîntoarce la Washington, în conformitate cu politicile standard de rotație a cadrelor ale FMI.

Înaintea poziției sale actuale Ilahi a fost șef de misiune pentru Bosnia și Herțegovina, Albania și Muntenegru, și a lucrat de asemenea în Egipt, Kazahstan, Republica Kârgâză și Azerbaidjan. Activitatea sa de cercetare s-a concentrat pe redemararea convergenței în Europa de Est prin lanțurile de valoare globale; efectele economice ale emigrației asupra statelor din Europa Centrală, de Est și Sud-Est; natura și implicațiile contagiunilor internaționale; și rolul macroeconomic al fondurilor petroliere.

Înainte de a se alătura FMI în anul 2000, Ilahi, originar din Pakistan, a deținut poziții în învățământul superior la Universitatea McGill din Canada și Universitatea Lahore pentru Științele Managementului din Pakistan. Domnia sa deține licența și doctoratul Universității din California.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here