Mondelez combate defrișările în regiunile în care se cultivă cacao

mondelez cocoa life
sursă foto: Youtube

Mondelez va proteja și reface pădurile din regiunile unde se cultivă cacao, astfel încât fermele să fie mai rezistente la schimbările climatice. Planurile acoperă cele două mari piețe de aprovizionare cu cacao din Ghana și Coasta de Fildeș precum și cea de-a treia ca mărime, Indonezia.

Fiind unul dintre cei mai mari producători de ciocolată din lume, compania contribuie la transformarea pozitivă a lanțului de aprovizionare cu cacao de mulți ani. Programul Cocoa Life a fost lansat în 2012, pentru 10 ani, cu o investiție de 400 de milioane de dolari, cu scopul de a ajunge la peste 200.000 de fermieri din șase țări.

„Planurile noastre de combatere a defrișărilor includ angajamentul de a cartografia până la sfârșitul anului 2019, 100% din fermele care fac parte din programul Mondelez International Cocoa Life”, a declarat Cedric van Cutsem, director asociat, Operațiuni al programului Cocoa Life.

În 2015, Mondelez a fost prima companie care a ridicat problema defrișărilor din industria de cacao la summitul COP21 de la Paris și primul producător de ciocolată care a semnat Memoranda of Understanding (MoU), cu guvernele țărilor Ghana și Coasta de Fildeș.

„Mondelez International este un partener-cheie al Coastei de Fildeș în Inițiativa pentru Cacao și Păduri. Planul lor de acțiune este în deplină conformitate cu strategia de conservare, reabilitare și extindere adoptată de Guvern în ianuarie 2019″, a declarat Alain-Richard Donwahi, Ministrul Pădurilor și Resurselor de Apă, din Coasta de Fildeș.

În calitate de membru fondator al Inițiativei pentru Cacao și Păduri (CFI), planurile de acțiune ale Mondelez se aliniază la cele trei domenii prioritare: protecție și refacere a pădurilor, producție sustenabilă și nivelul de trai al fermierilor și incluziune socială și responsabilitate comunitară incluzând următoarele angajamente:

  • Mondelez International este una dintre primele companii de ciocolată care se angajează să cartografieze 100% din fermele din programul pentru cacao sustenabilă, în regiunile cheie, până la sfârșitul anului 2019, pentru a se asigura că fermierii nu operează în regiunile împădurite. Sunt deja cartografiate 70% din aceste ferme, folosind Global Forest Watch, pentru a evalua riscul pierderii copacilor.
  • Mondelez International este prima organizație care a introdus stimulente sub formă de Acorduri privind Plățile pentru Serviciile de Mediu (PES), încurajând fermierii să protejeze și să replanteze pădurile. Compania își propune să încheie acorduri cu 33.000 de fermieri până în 2022.
  • Situația despăduririlor nu implică doar fermierii de cacao, astfel că Mondelez International se adresează întregii comunități. Până în 2022, aproape 1.300 de comunități de cacao vor avea programe active de refacere și protecție a pădurilor prin intermediul programului Cocoa Life.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here