Ministrul Sănătăţii, intalnire cu managerii de spitale din Bacau

Sursa foto: ziuaconstanta.ro

Întâlnirea a avut ca scop analiza activităţii spitalelor în conformitate cu proiectul tehnic al Master planului pentru Regiunea de Nord – Est în Sănătate, prin care Guvernul, prin Ministerul Sănătăţii, urmăreşte eficientizarea activităţii unităţilor sanitare şi reorganizarea activităţii acestora în funcţie de nevoile de servicii medicale ale comunităţilor pe care le deservesc.

Ministrul Sănătăţii, împreună cu managerii unităţilor sanitare şi reprezentaţii autorităţilor locale, a analizat situaţia spitalelor orăşeneşti din Buhuşi, Comăneşti, Moineşti, Oneşti, a Spitalului de Pnneumoftiziologie din Bacău şi a Maternităţii din Bacău.

În urma acestor analize, a fost evidenţiata necesitatea îmbunatăţirii structurii unităţilor sanitare, care pot păstra numărul de paturi actual într-o formulă reconfigurata în funcţie de cererile de servicii medicale din zona pe care o deservesc, precum şi diminuarea internărilor evitabile şi suplimentarea numărului de pături pentru spitalizare de zi.

„A fost o discuţie deschisă, în care toată lumea a înţeles că nu închidem spitale, nu tăiem paturi, ci dorim să eficientizam activitatea unităţilor sanitare şi să oferim serviciile medicale de care populaţia are cu adevărat nevoie, pentru că prioritatea noastră este pacientul şi toate aceste măsuri au ca scop asigurarea serviciilor medicale de care are nevoie. Structura unei unităţi sanitare este flexibilă. Ea trebuie modificată în funcţie de nevoile de servicii medicale din zonă şi asta trebuie să urmărească managerul spitalului, pentru a eficientiza cheltuielile şi a asigura serviciile medicale necesare”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.


,,M-am bucurat să văd că o mare parte dintre manageri au înţeles ce trebuie făcut şi măsurile pe care le propun duc la eficientizarea activităţii spitalului. Însă, există şi unităţi sanitare care în acest moment nu au realizat o analiza pe indicatori şi nu au propus niciun fel de măsuri pentru îmbunătăţirea activităţii. Este cazul spitalului din Comăneşti şi, după discuţiile de azi, sper că lucrurile au fost clarificate şi aştept în cel mai scurt timp propuneri clare”, a mai declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

De asemenea, în urma discuţiilor cu conducerea Maternităţii din Bacău, s-a agreat necesitatea optimizării şi eficientizării activităţii acestei unităţi sanitare.

„Aşa cum ştiţi, bugetul Sănătăţii din acest an prevede sume importante pentru investiţii. Pentru Bacău avem în vedere un buget de investiţii generos, însă solicitările spitalelor vor fi analizatte atent, pentru a achiziţiona aparatura medicală acolo unde este nevoie reală, să ne asigurăm că ea nu va fi ţinută în cutii, nefolosită”, a mai adăugat Sorina Pintea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here