Ministrul german al Apărării îl contrazice pe Emmanuel Macron, după ce acesta a declarat că NATO este în „moarte cerebrală”

sursa foto: express.co.uk

Ministrul german al Apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer, s-a distanțat de criticile recente ale președintelui Franței, Emmanuel Macron, față de NATO, precizând că Germania vrea să consolideze alianța, nu să o înlocuiască.

Într-un interviu pentru The Economist, Emmanuel Macron a declarat că NATO se află „în moarte cerebrală”, argumentându-și afirmația prin faptul că la Casa Albă se află acum un președinte care nu împărtășește aceleași viziuni cu partenerii europeni, iar Turcia are o atitudine tot mai ostilă față de Alianță, conform b1.ro.

În replică, Kramp-Karrenbauer a declarat că Germania este de acord că trebuie să existe o cooperare europeană mai mare în ceea ce privește politica de securitate, dar Parisul are o perspectivă diferită de Berlin.

„Când Franța vorbește despre mai multă cooperare europeană în domeniul apărării, vorbește de fapt despre autonomie strategică. Francezii caută o cooperare europeană puternică pentru a înlocui NATO”, a spus Kramp-Karrenbauer, potrivit politico.eu.

Ea a precizat că Germania urmărește în schimb o accentuare a capacității de acțiune a alianței.

„Ideea mea este că orice consolidare a apărării europene întărește și pilonul european al NATO.”


Kramp-Karrenbauer, liderul creștinilor-democrați din Germania (CDU) și un pretendent la succesiunea Angelei Merkel în funcția de cancelar, a adăugat că „Franța are o cultură militară diferită de Germania”.

„Acest lucru se reflectă în ultimele propuneri ale președintelui său. Dar și Germania are interesele sale”, a spus ea, subliniind importanța parteneriatului Berlinului cu Franța, precum și a consolidării NATO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here