Ministerul Transporturilor si Sindicatele din domeniul feroviar, la masa discutiilor

Sursa foto: turnulsfatului.ro

Miercuri, la sediul ministerului, după încheierea ședinței de guvern, Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc și secretarul de stat coordonator pentru domeniul feroviar, Dragoș Titea au continuat seria de întâlniri de lucru cu reprezentanții organizațiilor sindicale reprezentative din calea ferată.

Discuțiile au vizat principalele probleme semnalate de partenerii sociali respectiv: promovarea Statutului personalului feroviar, asigurarea sumelor pentru creșterile salariale la companiile de stat din calea ferată, realizarea investițiilor în domeniul feroviar.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc i-a asigurat pe reprezentanții salariaților din calea ferată de întreaga deschidere a conducerii ministerului pentru rezolvarea problemelor semnalate și a subliniat faptul că unele dintre acestea sunt deja în curs de soluționare. În acest sens, Ministrul Răzvan Cuc a subliniat faptul că în 2019, în bugetul de stat, sunt prevăzute sume majorate substanțial pentru realizarea de investiții în calea ferată.

Discuțiile cu partenerii sociali au continuat și joi, 11 aprilie 2019, în prezența secretarului de stat coordonator pentru domeniul feroviar, Dragoș Titea.

La finalul întâlnirii de lucru s-a convenit cu privire la organizarea de întâlniri periodice la care, pe lângă reprezentanții partenerilor sociali și cei ai Ministerului Transporturilor, să participe și reprezentanții companiilor din calea ferată aflate sub autoritatea MT. În cadrul acestor întâlniri urmează să fie urmărit stadiul rezolvării problemelor semnalate de organizațiile sindicale și să fie identificate soluții eficiente pentru rezolvarea acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here