Ministerul Educației renunță la manualul unic

andronescu
sursă foto: cotidianul.ro

„Pentru achiziționarea manualelor școlare pentru învățământul obligatoriu, MEN, în calitate de autoritate contractantă, organizează o procedură de licitație deschisă, conform Legii nr. 98/2016 privind achizițíile publice, cu modificările şi completările ulterioare, criteriul de atribuire fiind “Cel mai bun raport calitate-preț””, se arată în anexa ordinului Mministrului Educației, publicat ieri în Monitorul Oficial.
Anunțul public al licitației se face pe site-ul ministerului și în sistemul electronic de achiziții publice (SEAP).
„​În vederea achiziționării manualelor școlare, MEN declară câștigătoare ale licitației proiectele de manuale școlare ale căror punctaje cumulate sunt de minimum 86,50 de puncte. MEN achiziționează manualele şcolare corespunzătoare unei discipline/modul de pregătire/pentru o clasă/nivel de studiu, filieră, profil, specializare, reprezentând ofertele primilor 3 ofertanţi declaraţi câştigători, în ordinea descrescătoare a punctajului total obţinut în urma evaluării”, se mai precizează în document.


Fiecare ofertant poate participa la procedura de licitaţie deschisă cu un singur proiect de manual școlar pentru o disciplină/modul de pregătire, pentru o clasă/nivel de studiu, filieră, profil, specializare.
Evaluarea calităţii ştiinţifice a proiectelor de manuale şcolare depuse, se realizează de către experţi cooptaţi coordonaţi de consilierii CNEE, membri ai Comisiei de evaluare.

Ordinul de ministru prevede că experţii răspund pentru acurateţea şi pentru veridicitatea informaţiilor.
Achiziționarea manualelor școlare are la bază încheierea unui acord-cadru de furnizare a manualelor școlare între MEN, ca autoritate contractantă, și ofertanții câștigători.

2 COMENTARII

  1. Asta este intradevar Abrambureala , si ce criteriu calitate pret . Iti făcuse maramureseanul un lucru bun , in care statul făcea manuale 99,99/ bune si foarte bune editate in comun de profesori si tipărite la imprimeria statului roman , iar din cauza la doi trei agenti care prin câteva greseli pe ici pe colo on pc esentiale au deturnat caracterul tipariri manualelor de către statului roman a manualelor si nu de ONGuri străine. In educatia copiilor cel ma de pret lucru este criteriul calitate pret .

  2. Nimic niciodată NU va funcționa normal în Instituțiile Statului cât timp în școli va fi manualul Evoluționismului, care trebuie desființat cât mai repede pentru că smintește lumea. Vai de cel care va sminti pe ceilalți!
    În creierele celor care conduc un Stat trebuie să fie valoarea informațională din manualul Creaționismului care NU a existat niciodată, și astfel toate vor merge ca unse în fruntea țării. Acest manual unic și sfânt ar trebui creat de academicieni și preoți profesori universitari doctori în teologie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here