Mii de mașini Volkswagen, RETRASE. Inclusiv Poliţia va rămâne fără o parte din vehiculele din dotare

Sursa foto: MotorAuthority

Scandalul maşinilor Diesel ia amploare! Landul german Baden-Wuerttemberg vrea să obţină despăgubiri de la Volkswagen după ce autorităţile locale au achiziţionat maşini diesel VW care acum sunt interzise în unele oraşe, a anunţat publicaţia Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

În februarie 2018, un tribunal german a decis că oraşele din Germania pot interzice circulaţia celor mai poluante automobile diesel pe străzile lor. Teama că aceste interdicţii vor fi puse în aplicare a dus la scăderea semnificativă a vânzărilor de autoturisme diesel pe cea mai mare piaţă auto din Europa. Poluarea urbană în multe oraşe germane este mai ridicată decât prevăd normele UE, determinând autorităţile să găsească metode de a reduce acest fenomen.

La sfârşitul anului trecut, autorităţile din Baden-Wuerttemberg au intentat un proces la un tribunal din Stuttgart, solicitând despăgubiri „de peste zece milioane de euro”, susţine FAZ.

Volkswagen nu a confirmat informaţia, dar a precizat că precedentele decizii ale tribunalului au sprijinit punctul său de vedere că nu sunt justificate acţiunile în instanţă deoarece maşinile VW aveau certificare rutieră validă la momentul vânzării.

De precizat că potrivit sursei citate, inclusiv Poliţia va rămâne fără o parte din maşinile din dotare, mai multe vehicule diesel fiind achiziţionate în leasing cu bani de la bugetul landului federal.

Industria auto germană, unde lucrează aproximativ 800.000 de angajaţi, este afectată de reacţia negativă faţă de automobilele echipate cu motoare diesel după ce, în luna septembrie 2015, Volkswagen a recunoscut că a utilizat un software pentru a eluda standardele de emisii poluante. Acest scandal s-a extins la nivelul întregii industrii şi a stimulat în alte ţări investiţiile în vehiculele electrice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here