Mesajul premierului cu prilejul Zilei Naționale a SUA

Viorica Dancila
Viorica Dancila | sursa foto: Cancan

Dezvoltarea, aprofundarea şi extinderea Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii în domeniile politic, militar şi de securitate, economic şi social, constituie priorități ale Guvernului României, a transmis Viorica Dăncilă cu prilejul Zilei Naționale a Statelor Unite ale Americii.

Premierul a evocat, în mesajul său relaţia strânsă și dinamică pe care România o dezvoltă cu unul dintre cei mai puternici aliați şi parteneri ai săi.

„Implementarea celor mai importante obiective ale Parteneriatului răspunde interesului constant al României de a-și consolida profilul şi apartenenţa la sistemul de valori comune cu Statele Unite ale Americii, de pace, prosperitate și democraţie.

România a confirmat statutul său de partener de încredere pentru Statele Unite şi, totodată, aliat de nădejde în asigurarea păcii şi securităţii regionale şi globale, fiind cunoscută contribuția sa, a cincea ca mărime la operațiunea NATO Resolute Support, din Afganistan.

Suntem, de asemenea, profund interesaţi de consolidarea relațiilor în domeniile economic, tehnologic şi de cercetare, precum şi universitar, prin fructificarea oportunităţilor mai puţin explorate.
Guvernul României apreciază și salută cu multă căldură rolul comunităţii româneşti din SUA, ca element de apropiere, coeziune şi legătură solidă inter-umană, socială şi culturală. Contăm, ca și până acum, pe sprijinul esențial al acestei comunități pentru obiectivul României de a deveni un puternic pol de dezvoltare regional.
Transmit calde felicitări Statelor Unite ale Americii, alături de urări de pace şi prosperitate tuturor cetățenilor americani!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here