MApN la Exerciţiul SEISM 2019

mapn
sursă foto: cotidianul.ro

Ministerul Apărării Naţionale participă, cu personal din centrele operative de coordonare şi conducere a intervenţiei constituite la nivel naţional şi în municipiul Bucureşti, la exerciţiul privind antrenarea structurilor de conducere şi răspuns în cazul producerii unui seism major – „SEISM 2019”.

Exerciţiul, condus de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, se va desfăşura în perioada 15 – 17 octombrie pe teritoriul naţional şi are ca scop testarea Concepţiei Naţionale de răspuns post seism, revizuită.

La nivel central vor participa specialişti din Centrul Naţional de Conducere Integrată – MAI/CNCI, Centrul Naţional de coordonare şi conducere a intervenţiei – CNCCI, şi din structuri pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă constituite la nivelul tuturor componentelor Sistemului Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, inclusiv din MApN.

La nivel local vor fi implicate comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă şi Comitetul Municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă, precum şi centrele judeţene de coordonarea şi conducere a intervenţiei, precum şi Centrul Municipiului Bucureşti de coordonare şi conducere a intervenţiei.

„Seism 2019” se desfăşoară pe baza unui scenariu fictiv şi are drept scop antrenarea şi testarea structurilor de decizie, de conducere şi de coordonare a acţiunilor şi activităţilor specifice managementului unei situaţii de urgenţă.

De asemenea, se urmăreşte testarea fluxului informaţional şi a măsurilor stabilite în concepţia naţională, revizuită, precum şi verificarea modului de utilizare a aplicaţiei informatice Sistemul de management informational pentru situaţiile de urgenţă/SMISU în CNCCI.

Totodată, vor fi testate atât procedurile de solicitare şi primire de asistenţă naţională, cât şi măsurile şi acţiunile întreprinse pe linia Host Nation Support.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here