Lampadarele, unele dintre cele mai moderne corpuri de iluminat pentru casa ta!

corpuri_de_iluminat_Lampadare

Conform definitiei din DEX, lampadarele sunt „suporturi verticale care sustin sau pe care sunt montate una sau mai multe lampi sau becuri”. Acest termen se foloseste, insa, si pentru iluminatul stradal, definind „stalpii pe care sunt fixate mijloacele necesare iluminatului public”, termen folosit de profesionisti pentru definirea iluminatului exterior decorativ (parcuri, alei etc). Totusi, in acest articol ne vom concentra pe prima definitie a lampadarelor, aceea de corpuri de iluminat care pot fi montate in locuinta proprie.

Aceste corpuri de iluminat au cateva avantaje de necontestat, care le fac potrivite pentru orice incapere si orice tip de locuinta. In primul rand, spre deosebire de candelabre sau lustre, pot fi mutate cu usurinta in locul in care este nevoie de mai multa lumina intr-un anumit moment. Spre exemplu, le poti aduce langa birou daca lucrezi pe laptop, iar inainte de culcare le poti muta langa pat, daca vrei sa iti petreci ultimele minute din zi lecturand cartea preferata. Totodata, faptul ca lampadarele sunt mobile asigura si redecorarea rapida a camerei, avand asadar un important rol in design-ul locuintei tale.

Totodata, aceste corpuri de iluminat au un aspect foarte modern, dand un aer proaspat apartamentului tau, indiferent ca acesta este mobilat intr-un stil vintage, clasic, scandinav sau minimalist. Spre exemplu, unele lampadare arata precum reflectoarele de pe un platou de filmare, in timp ce altele sunt ca niste veioze supradimensionate. Indiferent ce model alegi, te vei asigura ca locuinta ta va capata un „upgrade” pe care il merita si cei care te viziteaza sigur vor remarca noua achizitie.

Iata in continuare cateva dintre cele mai spectaculoase modele de lampadare pe care le gasesti in ofera eOrion, unul dintre cei mai profesionisti furnizori de corpuri de iluminat din Romania:

1. Lampadar Sambra RW L1 – 510 Lei

Aceste corpuri de iluminat sunt fabricate din otel finisat wenge patinat, cu tija cilindrica simpla si baza rotunda cu diametrul de 35 de centimetri, care ii asigura o buna stabilitate. Abajurul de culoare alba este textil, aplicat pe suport PVC, decorat in partea superioara si inferioara cu o banda neagra.

Specificatii tehnice: numar lampi – 1; bec incandescent, fluorescent compact, halogen, LED; putere – 60 W; inaltime – 160 cm;

2. Lampadar Velio 1959 AB – 552  Lei

Aceste corpuri de iluminat sunt realizate din otel si vopsite in camp electrostatic de culoare alba antichizata, decorate cu cristale in forma de lacrima.

Specificatii tehnice: numar lampi – 3; bec incandescent, fluorescent compact, halogen, LED; putere – 3×60 W; inaltime – 165 cm;

3. Lampadar Velio Kwiaty 1969 AB – 700  Lei

Aceste corpuri de iluminat se inscriu in stilul stabby chic, au brate arcuite, decorate cu cristale in forma de lacrima, un corp zvelt cilindric si un abajur textil decorat discret cu model floral.

Specificatii tehnice: numar lampi – 3; bec incandescent, fluorescent compact, halogen, LED; putere – 3×60 W; inaltime – 175 cm;

4. Lampadar Hotel Lamps STL 12 1143/1 Satin – 700,30 Lei

Linia moderna a acestor lampadare este data de contururile simple ale partii metalice si abajurului. Abajurul este din material textil alb, plastifiat in interior, ignifug, astfel incat siguranta in utilizare intensiva este indeplinita.

Specificatii tehnice: numar lampi – 1; bec incandescent, fluorescent compact, halogen, LED; inaltime – 160-176 cm;

5. Lampadar Sambra CH L1 – 706 Lei

Aceste corpuri de iluminat sunt fabricate din otel cromat, cu tija cilindrica simpla si baza rotunda cu diametrul de 35 de centimetri. Abajurul negru este textil, aplicat pe suport PVC, decorat cu o banda cromata.

Specificatii tehnice: numar lampi – 1; bec incandescent, fluorescent compact, halogen, LED; putere – 60 W; inaltime – 160 cm.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here